Namn: Lösen:

Dyk nr: 71, Tiger reef , Tioman Island, Malaysia


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2001-12-30
MAXDJUP :
17,1 meter
DYKTID :
58 minuter

Efter ca en timme i båten var det dags igen.Otrolig sikt +20m.
När man stog i båten såg man botten utan problem 15m längre ner.

Såg 2st jättefina Zebra Lionfish, en hel hög av små muränor, där en av muränorna pickade på Dm`s videokamera när han filmade den. Mycket små fisk.
Jättebra dyk, men allt detta glömdes nästa bort när jag för första gången fick se en Trigger fish attack. Det började med att vi simmade uppför en ”sluttning” när nån började banka på tanken utan bara helvete, tillslut var det tre st som bankade. Vi simmade på tills vi kom upp på ”sluttningen”, när man kom upp dit va det som att vara vid på toppen av Coluseium, där nere var det en stor yta av bara sand. Där låg tre dykare, jag fattade inte först va det var utan letade efter nått stort att fästa blicken på(hade hoppats på Valhaj). Men det var en triggerfish som gick till attack.
Våran DM (Reeno ägaren av Reef Divers) simmade ner till dom tre och bad dom simma där ifrån, så det slutade med att Reeno med videokamera i ena handen och kniv i den andra började jaga Triggerfishen, efter en liten stund hade han jagat in den i en grotta. Såg rätt coolt ut måste jag medge.
Pga av detta fick jag Deco stopp. 5min på 5meters djup.
Tyvärr var det det sista dyket för denna gång på denna breddgrad, but I`ll be back.