Namn: Lösen:

Dyk nr: 119, Stockholm,Djurö-Torskobben, "Silvervraket"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-07-19
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
<15 meter
VISAD :
703 ggr

Sebbe- my man...! Han berättar för mig att hans vän "Bagar´n" gärna ville ta oss ut på en tur med hans båt från Strömma....verkar tråkigt....NOOOOOOOT!
Plockar upp Sebbe på förmiddan för att sedan ta oss till WH för gas-proviantering. Skulle ha en del flaskor med oss då vi hade stora planer för dagen. Skulle även fylla Janis d12:or då han skulle sluta upp vid Harm senare i kväll... Under tiden lånar vi datorn i butiken för att spåna efter en lämplig dykplats nu när vi får hjälp med transporten på vattnet.
Söker på fornsök och finner ett, som vi tror, trevligt vrak inte allt för långt bort från Strömma. "Silvervraket"...bara namnet låter ju ball....
När vi kommer till Strömma käkar vi de godaste köttbullar som finns för att sedan lasta vår utrustning på båten....fråga mig inte vad det är för båt-jag kan INGENTING om båtar...den var snabb!!! Efter ca 30-40 minuter är vi framme vid Torskobben där vraket skall finnas. Botten skall bestå av mest sten så vi hoppas givetvis på rätt ok sikt. Efter konsultation av ekolodet så släpper vi ankaret för att få en lämplig referens att gå ner vid till ca 13 meters djup....var egentligen helt onödigt för när vi kommer ner till 8-10 meters djupkurva blir sikten mer än 10 meter....helt otroligt!
Vi ser dock inget vrak och börjar simma åt ena hållet. Ser inget vrak...går ner lite till och vänder tillbaka för att söka av på en djupare kurva....ser fortfarande inget vrak. Däremot hittar vi något som ser ut som ett partytält(!)...plockepinn av vita stänger...
Hursomhelst hittar vi inte vraket men det gör inget....ger oss bara ännu en anledning att komma tillbaka på nytt. Miljön och sikten är klart värt det. En av de bästa platser jag varit på.
Tack till Bagar´n för skjutsen!!!

Parkamraters loggar:
Sebastian Liljedahl - M/S Harm
Sebastian Liljedahl - Lite brevid Silvervraket.../Torskkobben