Namn: Lösen:

Dyk nr: 393, M/S Benli, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-07-22
MAXDJUP :
14,4 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
0,5 meter
VISAD :
461 ggr

Kvällsdyk med SWE - eller ska vi kalla det SWEPRO eftersom det blev åldermännen som möttes upp?!!

Bokat Benli 19:45 och jag var lite tidig för att njuta några minuter i den underbara kvällssolen denna vackra lördagkväll, PB var dock tidig han med så vi fick njuta tillsammans istället. På plats fanns en ung fiskare som stod och kastade ganska precis ovanpå vraket.

PB och jag kittade på och när vi var färdiga var vi rejält varma. Jag gick bort till fiskaren för fråga om han kunde tänka sig att flytta sig/sina kast en aning och han var mycket trevlig och sa att han skulle gå någon annanstans.

Jag var i vattnet något före PB och låg på rygg och njöt av sol och blå himmel. När PB kom i var vi snabbt överens om att gå ner .

Behövde inte bryta ytan innan den riktigt kassa sikten blev uppenbar! Mindre än en halvmeter, klart sämre än det var på Tore senast! PB lokaliserade snart linan och vi gav oss iväg, med förhoppningar om att sikten skulle bli bättre vid vraket.

Jo, tjena - såg ingenting!;-) Vi följde relingen på NÄRA avstånd, rundade bygget och gick ner mot botten utefter fören. Väldigt nära varandra hela tiden. Ett slag vände sig PB om och hann väl en knapp meter bort från mig och då såg jag inte ens hans lampsken! Nåja, det är ju urtrevligt att dyka i alla fall!

PB provade att gå ner i hålet till kabyssen, men ångrade sig innan han kommit ner helt och hållet. Vi sam vidare en stund och sedan tillbaka vid linan är vi överens om att vända hemåt.

Lugn färd tillbaka och framme vid däcket - där alla linor går om varandra (varför gör man så???) - funderar vi lite på var vi är. Men strunt samma, det är ju bara att stiga upp lugnt och fint så var vi bara några meter från igångsplatsen.

Kom upp till vacker solnedgång som PB förevigade med sin ultramoderna mobiltelefon! Vi plockade ihop under samtal och gav oss sedan av!

Tack PB för trevlig dykkväll! Det ska vara seniorer för att dyka ordentligt!


EAN32
CNS 15% TOT 15%
Gen.djup: 9,0 m
Temp: 7 C
Sikt: 0,5 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
160 BAR -> 105 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 13,9 l/min