Namn: Lösen:

Dyk nr: 673, Gotland - Fårö, Digerhuvud - "skrevan"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-07-29
MAXDJUP :
32 meter
DYKTID :
72 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
403 ggr

Ännu en dag i dykningens tecken. Det bar iväg i ottan upp mot Fårö och på färjan över förenades jag med Anders och Henrik. Vi kollade först "första parkeringen" men det var lite väl mycket vågor så vi fortsatte till "skrevan" och där såg det bättre ut så vi bytte om och hoppade i. Till en början var sikten rätt dålig men det sprack upp mer och mer ju djupare vi kom och på 30 meter var sikten riktigt bra, stundtals runt 10 meter.
Vi följde väggen åt vänster och det är en härlig känsla att simma bredvid den mäktiga pallen. Min lånade våthandske hade ett hål i ena fingret och jag har uppenbarligen glömt bort att det inte är så varmt på 30 meter, 6.8 grader för att vara exakt.
Så när vi väl vände tillbaka efter en halvtimme så var det en lättnad när graderna började stiga på dykdatorn.

Anders fotade och var i sin egen macro-värld bland små musslor och alger. Jag försökte göra mig användbar genom att snoka rätt på nån torsk och plattfisk. Medans Anders sedan blixtrade runt så kollade jag och Henrik in en del av alla fiskedrag som platsen är nedströsslad med. Vi hittade några som såg helt nya ut och Henrik samlade ihop en näve och med de sylvassa hullingarna rasslandes åt alla håll ser jag hur mannen öppnar fickan på sin 20.000 kronors DUI-dräkt och ska precis till att köra ner hela härket av vassa hullingar när han stelnar till och kommer på sig själv med tilltaget.
I stället för fickan gjorde vi en fin liten hög med fiskedrag på botten.

När vi kom upp tittade två fiskade storögt på oss och jag ryste lätt när jag tänkte på att det förmodligen passerat en och annan wobbler runt huvudet utan vår vetskap.

Tack Anders och Rosten för en bra dag!

2x12 LUFT