Namn: Lösen:

Dyk nr: 395, Tyr, Ornö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-08-04
MAXDJUP :
28 meter
DYKTID :
44 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
515 ggr

Efter en dryg timmes ytintervall var vi framme vid dagens andra dykplats. Det blev Tyr. Varken MH eller jag var speciellt sugna på Tyr, men det ska tydligen vara bättre än Hulda (!) så det fick väl gå det med.

Eftersom JM fortfarande var rätt blöt efter förra dykets läckage, stod han över dyk två. Det blev m a o en trio bestående av MH, CM och jag. Vi damp ner efter linan - jag körde ner ganska fort och såg att sikten var fin även här! Lite mörkt beroende på att det var en massa skit i vattnet närmare ytan men med lamporna syntes allt fint.

Vi körde en sväng runt Tyr. MH försökte få till lite klubbstämning med sin lampa i styrbords lanterna, men det blev väl sådär (den var ju grön)!

Lite kallare den här gången och efter en stund börjar jag frysa ganska bra så jag tecknar åt de andra och de verkar också vara färdiga så vi beger oss mot linan och beger oss uppåt igen i mycket maklig takt - vi blir t o m omkörda vid 10 meter :-)

Uppe vid ytan får jag en kramp i båda låren och det var inte så skönt. Men väl ombord på båten går det fint igen!!! Återfärd mot Karlslund under muntert samtal som vanligt. Niklas delger oss sina erfarenheter på segelbåt och alla (nåja) uppskattar berättelsen!!! :-)

Trevlig dag till sjöss och trevligt att dyka igen! Tack pojkar!


EAN32
CNS 25% TOT 50%
Gen.djup: 17,0 m
Temp: 7 C
Sikt: 8 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
100 BAR -> 50 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 10 l/min