Namn: Lösen:

Dyk nr: 225, Eldaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-08-11
MAXDJUP :
31,7 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
12 meter
VISAD :
477 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Dyk 2 skulle bli ett scooterdyk och lite kortare än det första. Jag hade ett skralt gasförråd för att göra längre tider men scooteråkning skulle det bli av.

Vi gjorde nedstigningen fint och lugn och kom ner på vraket men det kändes mörkare än under de första dyket. När ögonen vant sig efter några minuter blev sikten och känslan helt oöverstiglig. Det var riktigt coolt när HIDdarna fungerade som lasersvärd och vi kunde ge okejtecken som fick dykare på Sappen att svara – så bra sikt var det.

Sen var själva dyket helt underbart avslappnat. Vi scootrade runt vraket ett par gånger och spendera någon minut bakom vraket på botten och såg upp på Eldaren. Känslan med sikten och mörket gjorde det verkligen speciellt. Inte ofta jag får uppleva den känslan. Det blir inte riktigt samma på ett grundare vrak med ytljus eller ett mörkt vrak med 1 meters sikt.

Sammanfallningen av skrovsidan tittade vi också på ordentligt denna gång och det har verkligen förändrats sedan jag var här för 3 år sedan. Det ska bli intressant att följa vidare Eldarens öde. Hoppas det går att dyka ett någorlunda skrovhelt upprättstående vrak under många år framöver.

Uppstigningen jo, den gick fint denna gång också. Danne hjälpte mig lite vid gasbytet för att komma ihåg rutinen – tack för den.

Ett av det bättre dyken detta år får jag säga. Vi var alla riktigt nöjda med denna dag och detta dyk.

Resan hem var också en njutningen i kvällssolen.


Så var denna helgs dykning slut på Fenix med Daniel och Rick. Fick dyka från Fenix för första gången och den båten är så riktigt trevlig och bekväm. Gott om plats, stabil i vattnet, rejäl och slittålig. Hoppas kunna komma tillbaka hit snart igen och dyka. Nu måste jag snart österut igen. Tack och hej!