Namn: Lösen:

Dyk nr: 768, Nedansjöfabriken, Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-08-19
MAXDJUP :
15,2 meter
DYKTID :
73 minuter
VATTENTEMP :
18 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
607 ggr

Besök från Hufudstaden som önskade guidning i Nedansjö.
Lite mer ström idag. Åkte i inloppet, passerade den blå bilen och tog första vänster inne i kraftverket.
Tog oss en titt i tunneln och for sedan ned för en turbintunnel. Såg skymden av en rejäl fisk under bron men han tyvärr inte se vad det var. Troligen en gädda. Hittade istället en lake som låg och tryckte under en sten.
Simmade runt bland tegel bort till det blockerade utloppet. Gick upp under rännan, passerade över muren och tog oss motströms på utsidan upp till den röda bilen och fisktrappan. Följde den upp och klättrade i kraftig ström över den raserade muren in till insidan av inloppet igen. Gled denna gång rakt igenom kraftverket och vek av i lä efter järnringen. La oss och invända nästa grupp vid klinkersgolvet.
Mattias hade ont om luft och avbröt dyket. Vi blev då fem personer i gruppen vilket är svårt att hålla ihop. Vi tog oss dock bort till rännan, for nedför den och återsamlades. Därefter skulle vi ta oss över till fabriken och här tappade vi kontakten då gruppen delades i två grupper. Letade runt ett tag men avbröt sedan dyket och såg att den andra gruppen var på väg till uppstigningsplatsen så vi gjorde det samma.