Namn: Lösen:

Dyk nr: 770, N Ärholmen, Väderöarna, DykLeif, Hamburgsund


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-08-24
MAXDJUP :
18,3 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
530 ggr

Första tävlingsdyket på årets upplaga av SM i undervattensfotografering!
Äntligen har jag kommit ut till väderöarna igen efter en evighet sedan jag var här senast. Som vanligt har DykLeif kalasservice och det är bara att "go with the flow". Jag är ju inte fotograf i år, utan buddy, samtidigt som de nya reglerna gör att vi har gott om tid att hitta ett bra motiv och verkligen jobba igenom det ordentligt.
Eftersom vi detta dyk skulle fotografera med fisheye valde vi att simma åt motsatta hållet än rekomenderat för att få så få andra dykare i området som kan råka slinka med i bild. Så vi simmade norrut, sökande efter en bergvägg med mycket dödmanshand som Anders hade ett minne av.

Många solstjärnor fanns efter vägen och jag såg en guldmus, helt fri från lera, så som jag tidigare sett dem. Men det fanns ingen tid att lägga sig och betrakta den så jag simmade vidare till vi nådde vårat mål.

Lite strul med blixtarna som inte alltid slog, men det verkade gå till sig hyffsat och vi kunde ta bilden som senare placerade sig på en silverplacering i klassen "Vindvinkel med dykare": http://www.alinks.se/sm2012final/content/vm06_large.html