Namn: Lösen:

Dyk nr: 397, Gröne Jägaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-09-02
MAXDJUP :
28 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
588 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

SWE-utfärd med Tessi till Malanie och Najade var det tänkt! Säl, säl, säl skulle det bli!!! Så jag plockade t o m ihop kamerapaketet för att få lite bilder på säl!

Vidvinkel, 8" domeport på och alla dykgrejer i bilen så drog jag iväg halv åtta på morgonen. Ville inte komma i sista minuten. Stannade till och köpte en rejäl macka på vägen för lunch. Vädret var betydligt bätttre än de två senaste dagarna (som ju hade heldagsregn). Ljust och fint, med lite solglimtar och 14 grader. Alldeles vindstilla! Klockrent.

Framme vid Karlslund får vi reda på att det blåser 10 m/s sydvästlig vind så Melanie och Najade är omöjligt! :(( Niklas hade varit där på lördagen och en kille hade brutit revbenen på stegen så Niklas vägrade gå dit. Surt sa räven...

Det skulle bli Gröne Jägaren som första dyk istället. Nåja, det finns ju en del prylar att kolla på där med så okej då... Med idag i SWE var PB, MH, CM, JM och jag.

Vraket ligger ju nära så det var bara att kitta upp och byta om så fort vi lämnat marinan. Framme vid vraket höll Niklas en genomgång för tre andra jag inte träffat tidigare. Vi andra tjatade på som vanligt under tiden.

Vi bestämde att hoppa i allesammans på en gång (5 stycken). De andra tre var i först. Efter en kort stund blev det vår tur.

Plums i vattnet och Niklas räckte mig kameraåbäket. Ner på linan ett par meter och kolla så att allt var tätt - vill inte att fuktlarmet ska blinka. Lite orolig var jag då kamerapaketet åkt ner på durken strax innan!

Allt såg bra ut och vi gled ner efter linan. Jösses - det var nog den mest usla sikt jag haft någonsin (om man räknar bort Tore några gånger). Med lite vilja kunde man nog säga att det var en meter! :(. Mitt på linan var det bättre men där nere var det riktigt kass! Nåja, det var väl lika bra att fluffa runt och se om man kunde hitta något.

MH tog täten (han ska ju vara bra på att hitta saker), jag som tvåa och PB sist. CM och JM höll ihop men de var inte i vår direkta närhet. Vi gjorde ett varv runt vraket på utsidan vid botten och MH letade runt och hittade en del grejer (block, flaskor, lite ben och annat). Brände av några bilder, men med allt skit i vattnet så blir det inte mycket att ha!

Efter en stund tyckte vi att vi fått nog, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till linan och segla upp. Men alla tre var klart ovetande om var linan var. En del gestikulerande och PB kollade kompassen. Pekade ut en riktning och minsann kom vi inte fram hyfsat precis. Bravo PB!

Lugn och fin färd uppåt och sedan ombordstigning igen.

Lunchpaus på bryggan hos Niklas innan dyk nr 2 för dagen!


EAN32
CNS 35% TOT 35%
Temp: 7 C
Sikt: 1-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
220 BAR -> 110 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 15,7 l/min