Namn: Lösen:

Dyk nr: 400, M/S Benli, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-09-29
MAXDJUP :
15,8 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
583 ggr

Jubileumsdyk (400) med SWE - idag var det MH, CM och jag.

Oklart var vi skulle plumsa men vi bestämde att mötas upp 09:00 på OT för fylla och beslut. Ev skulle även PB dyka upp (antingen bara för att fylla eller för att också dyka).

På plats precis 09:00, MH och CM kom dit bara ett par minuter senare. MH lekte gringubbe idag (Petra - du får fixa till honom på morgonen ;-)

Ingen PB dock, MH hade fått SMS från honom där dagens ursäkt var slut på batteri i dykdatorn!!! Nu PB har du kört alla ursäkter som går för att åka hoj istället för att dyka med oss, så nu finns det inga kvar...

Diskussionen om dykplats började så fort vi burit in paketen för fyllning, men fyllningen gick betydligt snabbare än beslutet, om man säger så... Platser som var uppe för diskussion var Brevik, Båtsman, Trassel, Dyvik, Harm, Bordellen och Benli. "Tokpellen" på OT tyckte att vi skulle leta efter skonetten vid bron (Lidingö) men jag sa till honom att lina den först och höra av sig sedan.. :-)

Efter mycket beslutsvånda (varför är det så här varenda gång? - Petra!!!) så föll beslutet ändå på Benli. Med det klart var det bara att dra iväg till ön!

Framme på plats kittade vi upp och plumsade i ganska snart. Huja vilken sikt! :o(

Som vanligt lite "tjafs" om vem som skulle leda. Ingen vill, men jag tänkte att en "gammal farbror som fyller 400 ska minsann inte leda" :-) - CM gav sig först!!

Ut efter linan och sikten var på sina håll kanske hela 30 cm :-). Lite bättre framme på vraket, men mer än en dryg meter vette tusan om det var någonstans...

Vi gjorde ett par vändor, först uppe vid relingen och sedan nere utefter botten. Däremellan lite besök uppe på däck. Jag skulle ner i byssan men "slant" första gången och virvlade upp en massa skit. Men jag gjorde ett nytt försök och kom då ner ordentligt för att spana in muggarna och så. Undrar varför ingen av de andra två ville ner efter det??? ;-)

Efter att ha fluffat runt på Benli i ca 40-45 minuter i dålig sikt så har man ju "gjort henne" kan man säga så det blev retur efter linan. Den här gången ledde jag frivilligt! :-)

Framme vid säkerhetsstopp, fluffigt och fint må jag säga! Det här med dykning är himla trevligt måste jag säga!!!

Vi bryter ytan efter 55 minuter och det 400:e dyket är avklarat. Det kommer små regndroppar medan vi plockar ihop. Sedan beger vi oss till Lidingö C för att inmundiga lite kaffe och tårta (Kermit-prinsessbakelser) på min bekostnad. Vi diskuterar inavelförutsättningar på ön och skrattar gott med munnarna fulla av grädde!!!

Tack så hjärtligt för idag pojkar! Kan inte tänka mig bättre sällskap för ett jubileumsdyk än ni!!!

EAN32
CNS 20% TOT 20%
Temp: 9 C
Sikt: 1 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 13,3 l/min