Namn: Lösen:

Dyk nr: 401, M/S Benli, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-10-13
MAXDJUP :
15,5 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
460 ggr

Lördagsdopp med SWE! Idag var vi tre stycken som möttes upp på OT - PB, MR och jag - där PB skulle fylla innan vi åkte.

Ganska tidigt blev Benli bestämt för dagens dyk, PB lite tveksam, jag ville gärna dit och MR ville för att hinna tillbaka i tid.

Fyllningen avklarades och vi drog iväg ut mot ön. Kort stopp på OKQ8 därute och sedan till dykplatsen.

Gick som vanligt bra att kitta på och förbereda under trevligt samtal och sedan plumsa i vattnet.

PB skulle lokalisera linan och jag ta täten fram till vraket. Idag var sikten jättebra (till skillnad från förrförra helgen). Vi fluffade ut i maklig takt och framme vid vraket signalerade MR och jag åt PB att han skulle ta täten. Vi gjorde en sväng runt Benli och sedan tog sig PB ner i kabyssen medan vi andra två väntade uppepå. Fortsatte akterut och jag klämde mig in mot styrhytten, men det var ganska trångt och jag fick dra mig in medan BCDn skrapade med sig allt från väggarna ;-) Backade ut igen och sedan drog vi ner mot aktern och propellern.

Sedan upp mot relingen igen och tvärsa över vraket. Kika ner i motorn och fluffa runt. Efter ca 35 min frågar vi oss hur vi vill göra och MR signalerar ett varv runt vraket och sedan hemåt. Så vi gör så, i vänstervarv.

Lämnade vraket efter 38 minuter och lugn färd tillbaka mot land! PB hittar golfbollar och o m en golfklubba som han tar med upp. MR tränar på korvskjutning och sedan tar vi oss upp. Jag bryter ytan sist med 55 min på datorn.

Ihopplock och finbesök medan så sker! Sedan iväg till Princesskondiset där jag får det trevliga nöjet att bjuda dem bådapå "Kermittårta" och kaffe. Dels missade de ju mina 400 och dels hade PB precis fyllt år!

Tack för idag kompisar - alltid ett stort nöje att dyka med - och se er!!!


EAN32
CNS 20% TOT 20%
Temp: 10 C
Sikt: 3-4 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
140 BAR -> 90 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 11,3 l/min