Namn: Lösen:

Dyk nr: 114, Stockholm, Melanie


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-10-21
MAXDJUP :
32,3 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
350 ggr

Utfärd med LMDYKs båt Storsjön. Fyra timmars gångtid till Melanie. Hoppades på att få dyka med sälar som Ludek gjort dagen innan på samma ställe.

Väldigt annorlunda mot Rhodos senast! Kändes faktiskt lite obekvämt med mörker och stor rigg. Återspeglas också i betydligt större gasåtgång än på senare tiden.

Gick ner längst linan och tog sedan en sväng akter över för att sedan sick-sacka lite framåt. Riktigt bra sikt! Tanken var att ta jumplina från någonstans fram på vraken över till skäret. Nu simmade vi uppenbarligen inte tillräckligt långt akterut på styrbordssidan (den höga sidan) för att hitta jump-linan. I stället går vi upp längst en tross som sitter ganska långt fram. Den trossen tar slut på typ 12 meter. Där sätter Anders SMB och pajar tyvärr ena handsken i den manövern. Strulig uppstigning. Dessutom har Anders dator valt att gå tillbaka till luft precis innan vi hoppade i så hans dator visar fett med deko. Min hade iaf fortfarande direktuppstigning (med säkerhets-stopp).

När vi väl är uppe väntar ett ganska långt sim tillbaka till båten som sitter i den aktra förtöjningen. Under simmet ser jag ett sälhuvud en bit bort. Väl uppe på båten tar det inte lång tid innan det är ett helt gäng med sälar på skäret. Lite senare så hade vi fått dyka med dem... Bättre lycka nästa gång.

D12. EAN32. Ner 210 bar, upp 85. SAC 20,6 l/min.