Namn: Lösen:

Dyk nr: 115, Stockholm, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-10-21
MAXDJUP :
32,6 meter
DYKTID :
21 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
557 ggr

Då vi redan var sena åkte vi vidare till Tyr för ett andra dyk.

Anders fick låna en av mina Nordic Blue XL. Redan på ytan pajar den andra handsken för honom, så vi siktar in oss på ett kort dyk. Även ett kort dyk är bättre än inget dyk!

Kommer ner och upptäcker Tyr med riktigt bra sikt. I den stora debatten efteråt visar det sig också att jag tydligen haft bäst sikt av alla. Hur som helst.

Vi tar ett varv runt Tyr och kollar speciellt på dubbelpaketet på ena sidan (babord?). Tyr är faktiskt ett ganska coolt vrak. Speciellt när sikten är bra. Nu är det dags att gå upp för att Anders inte ska förfrysa armen. Vi var bland de sista i, och tydligen ska nu alla upp samtidigt. Vi passerar ett par på kanske 18 meter. Tror det var Ludek och Affe. Sedan är det ett gäng som går om oss vid kanske 10 meter. Då vårt dyk var väldigt kort har vi inte jättelust att ta det så där super-lungt och fint upp. Jämnt och bra hur som helst. Ser sedan tillbaka på ytan att det är en typ 2cm lång reva i Anders handske precis vid en fingertopp. Helt oklart hur det gick till.

Nu bara cirka 3 timmars tuffande hem. Ännu en bra dag på Storsjön! Får se om det hinns med någon mer innan den läggs upp på varvet.

D12. EAN25 (uppskattning). Ner 200 bar, upp 140 bar. SAC 21,6 l/min.