Namn: Lösen:

Dyk nr: 262, Sulawesi, Bunaken, Timor 1


DYKARE :
PARKAMRAT :
Elisabeth Messmer  
DATUM :
2012-10-07
MAXDJUP :
15,5 meter
DYKTID :
59 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
VISAD :
218 ggr

Nattdyk :) Bestämde tillsammans med Lisa som jag träffat på dykstället att vi skulle ta et nattdyk. Hon hade inte dykt nattdyk sedan AOW-kursen, så det var minsann på tiden! Vi åkte tillbaka till samma ställe som eftermiddagsdyket. Kanske inte det bästa tillfället att testa nattdyk igen för henne, för mer stömt dyk har jag nog aldrig varit med om. Upp och ner och fram och tillbaka. Men vi tog oss igenom :)

Det var mycket att titta på under dyket, även om mesta fokus för mig låg på att ha koll på Lisa och se till att jag själv inte drogs iväg någonstans. Svårt att fota i strömmen, men titta går ju faktiskt nästan lika bra.

2 squids i början. Hittade en till senare som kämpade lika mycket som jag i en uppåtström. Skönt att se att det inte bara var jag som fick slita :)
Krabbor i alla storlekar och former. Lions, eremitkräftor, moray eel, decorator crab, sköldpaddor, flat worms. Såg en sån där megastor röd nakensnäcksblobba till, en "piorobranchus nudie" den var säkert 40-50 cm.

Lisa tyckte som tur var dyket var rätt ok trots allt, hon är rätt tuff :) Vi bestämde på båten tillbaka att vi skulle fortsätta tillsammans till Lembeh några dagar och dyka. Kul med sällskap, och jag är otroligt nyfiken på Lembeh!!