Namn: Lösen:

Dyk nr: 116, Stockholm, Värdshusvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-11-10
MAXDJUP :
16,2 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
341 ggr

Allas premiärdyk på den här platsen. Grymt trevlig plats för övrigt. Nära, bra parkering, gott om bänkar, brygga.

Hade läst rapporter om riktigt dålig sikt, och visst var det ganska kass sikt men inte så dåligt som jag hade befarat. Gick ner på linan till vraket. Linan sitter för övrigt inte alls vid den västra stolpen som jag läst någonstans utan vid den vänstra (sett från land).

Ganska brant ner och då jag låg som trea innebar det en hel del silt från de enstaka islag som grabbarna stod för. Dock ganska strömt så silten åkte bort ganska fort.

Väl på vraket kikade vi in lite här och där och simmade runt lite. Ner i något lastrum och så. Lite bökigt att få överblick när man inte såg så bra. Lite bökigt faktiskt och ligga sist eftersom när jag låg bakom så att jag precis kunde se lampskenet så fick jag Gunnars fenor i facet. Definitiv action till nästa sumpdyk: måla lite vitt på fenorna så att de syns. Nu var det enda som syntes flaskorna eftersom alla tre var moderiktigt helsvarta.

Riktigt skön känsla på vägen tillbaka när det som ner lite ljus från ytan. Grymt skönt att vi faktiskt höll ihop hela tiden trots de ganska svåra förhållandena (för oss iaf).

D12. Luft. Ner 200 bar, upp 130 bar. SAC 17,5 l/min.