Namn: Lösen:

Dyk nr: 404, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-11-10
MAXDJUP :
8,7 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
479 ggr

Nattdyk med SWE - ikväll med DP och MR!

Vi bestämde Trassel sent omsider och 17:30-18:00 lite beroende på färjetiderna.

Kom fram till Vaxholm ca 17:10 och fick vänta ca 20 minuter innan färjan behagade ge sig av. MR knackade på ca 5 min innan det var dags att bege sig på färjan, han stod lite längre bak i kön. DP tog förstås södra vägen och den andra färjan.

Tuff, tuff och strax på Rindö och bara ett par minuter senare på plats. DP redan där (vad annars???) och satt och småsov i bilen (eller om det var något annat han gjorde...). Med mina extraljus påslagna så blev det i alla fall ingen längre frid för honom :-)

Handskakningar och allmänt trevligt pladder under tiden vi kittade på och tog på torrisarna. DP först i vatttnet med mig alldeles efter. MR bara lite efter. MR och jag bestämde att DP skulle få leda och då var det bara nedstigning och följa John som gällde.

Vi tog oss fram till fören och gjorde ett varv vid botten i motsols (började alltså på babords sida). Massor av abborrar på botten, lite halvsovandes - små och medelstora, inga bjässar direkt. Om det var mört eller något annat ska jag låta vara osagt, men det var ganska gott om andra också, lite svagt gulaktiga på magen och ganska fina.

Efter ett helt varv gled vi upp och gjorde ett likadant varv till fast ovanpå, utefter relingen. Vi hovrade strax ovanför lastrummet och jag kikade in i rummet strax akter om lastrummet. Tillbaka till relingen och jag tycker att det är lite strömt, kan det verkligen vara det? Nåja, vi rundar aktern och kommer upp till lastrummet igen, den här gången från styrbordssidan. DP ner först i lastrummet och jag hakar på, in och kika intill utrymmet under bryggan men utan att gå in. Jag glider upp igen efter ett tag och hovrar ovanför medan MR gör likadant. DP har dragit förut i lastrummet...

Sedan upp till babords reling och DP kollar om vi är redo att ta oss sakta utefter kanten tillbaka och förbi igångsplatsen. Vi andra OKar det och så drar vi iväg.

Framme vid stenarna är det ännu fler abborrar och DP kikar in i skrevorna mellan stenarna och ett tag far han omkring som en liten galning så det är inte lätt att ligga i hans kölvatten! :-)

Nåja, vi drar vidare och efter bara ett litet tag glider DP upp en bit och så är han borta. MR och jag glider vidare en kort stund tills vi kommer till stolarna som vi kikar lite på. Jag tecknar frågan om han vet var DP är, men får nej till svar. Vi tecknar att vi går upp och kikar och gör så. Ingen DP i sikte vid ytan heller. Vi är en bra bit inne i hamnen och till slut ser vi DP uppe på bryggan, klar för ikväll. Vi går ner igen för att ta U-vägen tillbaka till stegen. Tar det lite lugnt och sedan ser vi dem!!! Först en och sedan en till!!! Bamse-ålar!!! Kul, riktigt kul att se dem. Ena rejäla bitar minsann! Den ena ser vi bara huvudet på medan den andra ser vi den långa och ganska tjocka kroppen på. Inte varje dag man ser dem så det var riktigt trevligt!!!

Här och var är det bebisplatser också, rejält med yngel (tror det är abborryngel). Det riktigt glittrar orangerött i lampskenet - mysigt!

Framme vid stegen glider vi sakta upp och jag bryter ytan efter 47 minuter.

Upp på stegen och jag gissar nu varför DP for omkring som han gjorde där nere. Mycket riktigt, han hade sett en ål där med som han försökte följa/ha koll på. Så han såg tre stycken.

Vi är riktigt nöjda med dyket och packar ihop muntra som laxar (eller ålar kanske). En snabb titt på klockan och MR och jag siktar på färjan 20:00 så alla beger sig därifrån. Väl framme vid färjelägret har vi mer än 10 minuter innan den går så det hade inte varit så bråttom...

Färjan över till Vaxholm där MR tar täten och jag stannar på Pizzeria Vaxholm för att äta lite middag innan färden till Gurresta...

Tack för idag hörni! Riktigt trevligt, alltid trevligt!!!


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Temp: 7 C
Sikt: - m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
200 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 15,4 l/min