Namn: Lösen:

Dyk nr: 274, Shinkoku Maru, Truk Lagoon (Mikronesien)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-11-25
MAXDJUP :
34,4 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
279 ggr

2x80cf Luft, 80 cf Luft
37 min bottentid, 28,5 avg - 32 min deko

500 fot tanker som låg upprätt. Vi gjorde hela dyket på aktra tredjedelen. Ner i luckan längst akterut. Någon form av styrmaskineri i två våningar. Fortsatte in på babordssidan och in i en korridor över lite bråte. Kollade in två toaletter, en med badkar och den andra med handfat och pissoarer. Man kunde fortsatt framåt och kommit in i maskin den vägen.

Vi gick upp och föröver varpå vi gick ned i en av två små luckor som fanns ovanpå akterbygget, strax akter om skorstenen. Vi kom ner i någon form av aktre maskineri. Massor av jättestora pannor. Verkade dock inte vara huvudmaskeriet, för det såg dieseldrivet ut. Vi simmade en vända runt den jättelika tanken/pannan och fortsatte upp och ut genom varsitt av de två hålen. Jättefin penetration. Vi fortsatte framåt och in i en korridor följde den och vek sedan av in i det kända maskinrummet. Man kommer in i en jättesal med en walkbridge som går tvärs över och med stora skylights upp till. Skithäftigt rum. Tyvärr var precis alla där samtidigt. Säkert 8-10 st inkl oss.

Snittdjupet för dyket var betydligt djupare än planerat så efter att vi försökte komma ut en annan väg att vi gick in så gick vi upp ur skylighten i maskinrummet. Vi pep föröver fram till linan och dividerade lite om huruvida vi skulle gå upp eller inte. Jag vann och vi låg och fesdekade en 5 min på linan innan vi flyttade oss till den aktra masten som passande nog slutade på 6 meter. Jättefint att ligga där och glo på allt marinliv samtidigt som man njuter straffet av luftdykning.

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - Shinkoku Maru, Truk Lagoon, Mikronesien
Jonas Erikson - Yamagiri Maru, Truk Lagoon, Mikronesien