Namn: Lösen:

Dyk nr: 279, Sankisan Maru, Truk Lagoon (Mikronesien)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-11-27
MAXDJUP :
39,4 meter
DYKTID :
75 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
294 ggr

2x80cf Luft, 80cf EAN50
Bottentid 55 min, avg 20,1m

Vi fick sällskap av snorklarna på den här turen. Väl framme fick vi en dragning där det visade sig att aktra halvan av båten var bortblåst. Så mycket för en skön maskinrumspenetration… fast så precis innan vi skulle i så tipsade mr living-legend-dykguide om att det fanns ett akterskepp 40-50 meter bakom resten av vraket. Det var helt enkelt bara att simma på lite och sen så skulle det dyka upp. Lite djupare men vadå.

Vi hoppade i och fören vittnade om ett riktigt bra dyk. Vi snabbt igenom de två lastrummen och därefter var det bara bråte. Jag tror aldrig jag har sett en sådan fullständigt söndersprängd båt... det var verkligen bara skrot och sen ingenting. Vi simmade ut över den fina botten i den klara sikten. Simmade och simmade, men bortsett från ett par bitar förvriden metall fanns ingenting som påminde om en båt.

Ett verbitabelt frossande i naturdykning vidtog. Det här vrakets kvaliteter var nämligen inte de vrakmässiga, utan skiten som växte på det istället. Riktigt fint djurliv. Massor av fisk och koraller. Vi simmade runt och försökte charma det levande med kameran. VI hittade faktiskt i ärlighetens namn ett par penetrationer. Ett söndersprängt lastrum där man kunde pressa sig in och simma längsmed och byta våning och simma ut igen. Sen gick det faktiskt att simma in i backen och ut genom ett hål i sidan. Vi filmade en läcker scen över fören med Jonas som modell. Därefter slutade vi allt med ett fantastiskt deko på en mast där det kryllade av liv... härligt natur- och vrakdykskombo.

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - Nippo Maru, Truk Lagoon, Mikronesien
Jonas Erikson - Sankisan Maru, Truk Lagoon, Mikronesien