Namn: Lösen:

Dyk nr: 286, Momokawa Maru, Truk Lagoon (Mikronesien)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-11-30
MAXDJUP :
42,8 meter
DYKTID :
72 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
274 ggr

2x80cf Luft, 80cf EAN50
Avg 35,1m, Bottentid 35 min, 3@21, 3@12, 3@9, 20@6

Vi var enda båt på vraket, så med sex dykare var det gott om plats. Hon låg med slagsida och var väldigt hel. Ett mycket bättre dyk än vad de säger.

Vi började med att simma kika in lite i lastrummen, Vi såg bland annat en flygplansmotor, landningställ och hela vingar till zero-planen. Vi fortsatte fram till bryggan och precis innan bryggan hittade vi ett konstigt lastrum som liksom vek in under bryggan. Vi simmade in där, men det var en återvändsgränd så vi simmade ut igen för att filma maskintelegrafen och njuta av den luftiga arkitekturen. En mycket fin telefgraf med talrör precis bredvid. Vi fortsatte akteröver och passerade lastrum som var riktigt feta.

Efter bygget hittade vi maskinrummet. Genom en bortfallen lucka i skylighten simmade vi in och dumpade flaskorna innan jag knöt in linan. Galet bra maskinrum. Både Alex och Peter var där innan oss så återigen fick vi välja sida utefter var det fanns ledig plats. Eftersom båten låg ner var det otroligt gott om plats och man simmade våningarna nedåt. Vi drog in lite lina, men det bjöd bara på större djup. Vid maxdjupet så fick det räcka. Djup luft och penetration är en dålig kombo. Vi rullade in och bytte lite riktning. Efter ytterligare en liten vända rullade vi in och simmade ut. En riktigt bra och fin penetration!

Vi hastade genom bygget (loftgång) och kikade in i något som såg ut som en mäss innan vi fick lite bråttom för att inte spräcka bottentiden. Vi pinnade på och lämnade vraket på utsatt tid för en lite sejour över den gula tunna linan innan vi kom till uppstigningslinan och gjorde dekot enligt plan.

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - Momokawa Maru, Truk Lagoon, Mikronesien
Jonas Erikson - Hoki Maru, Truk Lagoon, Mikronesien