Namn: Lösen:

Dyk nr: 288, Aikoko Maru, Truk Lagoon (Mikronesien)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-12-02
MAXDJUP :
50,9 meter
DYKTID :
75 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
290 ggr

2x80cf Luft, 80cf EAN50
Avg 43,8m, bottentid 22 min
Byte 21m, 1@15m, 4@12, 4@9, 20+13min

Med botten på 64 och vraket börjar på 39 kanske vi borde kunnat lista ut att det behövdes lite annat än luft för att få behållning av detta vrak. Men när en 18/27 går loss på $220 får man värdera utefter sina egna förutsättningar. Med San Fransisco-dyket i minnet så hade jag inga problem med att dyka luft i vartfall.

Vraket är den kvarvarande aktra halvan som blev kvar efter en enorm explosion som fullkomligen förintade den främre halvan. Vi kom ned där vraket började och simmade akteröver. Vi passerade minnesskylten där det låg en hög med ben och en skalle. Inte särskilt värdigt om du frågar mig. Vi simmade till lastrummet och där nere ska det tydligen finnas massor av benrester. Vi såg inga. Grabbarna RB tråcklade sig in och kollade på en languster, jag låg utanför och simmade sedan vidare efter dem på utsidan i loftgången (Jonas var på annat äventyr). Peter knäppte ett par bilder som jag tror blev riktigt bra. Återstår att se.

Vi forsatte akterut för att titta på den stora akterkanonen, där började det djupa på ordentligt. Låg en bra bit upp över vraket, men stod ändå 50 m på bottomtimern. Där vände vi och simmade tillbaka genom loftgångarna på babordssidan både uppe och nere. Därefter till linan där vi lämnade på 22 min, 3 min före plan.

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - Aikoku Maru, Truk Lagoon, Mikronesien
Jonas Erikson - Fujikawa Maru, Truk Lagoon, Mikronesien