Namn: Lösen:

Dyk nr: 406, Käppala Marina, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-12-29
MAXDJUP :
13,1 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
542 ggr

Dykdags med SWE. Planen var att möta upp MH, CM, MR och kanske MN vid Värdshusvraket 10:00. På morgonen vaknade jag som jag skulle men lite febrig och ont i halsen - men efter någon Ipren så kändes det lite bättre och jag VILL dyka så det var bara att åka iväg det! J

Framme vid Värdshusbryggan mötte jag upp de andra och de hade redan konstaterat att det skulle bli knepigt att komma i, alldeles för isigt vid igångsplatsen. Vi bestämde alternativplats till Benli och for dit i rasande fart!

Framme vid Benli kunde vi konstatera att hela Stockholms snölager verkar ha förvarats just på denna plats, så det gick inte att komma i där heller!!! Vad gör vi? Jo vi drar till Käppala Marina och tänkt dyk från stranden - det brukar vara pålitligt (om än lite trist)!

Snöblandat regn rasade ner under färden ut och det var plus 2 grader i luften. Kom fram ordentligt och parkerade på den idag glashala vändplanen alldeles bredvid borden och grillen.

CM tar ut fina presenten från bilen och jag blir så glad! Äntligen ett galonskydd över dykbacken!!! Tack så mycket!!! Vi kittade på (idag hade några lite problem att komma i dräkten ordentligt - inga namn) och strosade ner till stranden och i vattnet. Mysigt!!! Dykdatorn visar på 0 grader vid ytan (men det skulle visa sig bli lite varmare ju längre ner vi kom - hela 2 grader där nere! J).

MH och CM fick leda medan MR och jag svansade efter. Det blev en lugn och fin tur i halvbra sikt, med mycket stenar, några golfbollar, ett par simpor, en abborre och en halvdöd lake.

Efter ca 30 minuter signalerar MH att vi vänder om och så gör vi. Lugn färd tillbaka och så bryter vi ytan efter prick 40 min.

Dyket lär ju inte gå till historien som det bästa någonsin, men det var myysigt ändå! Alltid skönt att komma i vattnet och alltid med dessa trevliga kamrater. Så tack för idag kompisar!!!


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Temp: 0 C
Sikt: 3 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
90 BAR -> 60 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 10,2 l/min