Namn: Lösen:

Dyk nr: 407, Svartfotsvraket, Djuröbron, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-12-31
MAXDJUP :
12,8 meter
DYKTID :
48 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
443 ggr

Nyårsdyk med SWE som sig bör!!! ☺

Idag var vi 5 personer (PB, DP, MN, MR och jag) som skulle blöta ner oss så här inför allt nyårsfirande. Platsen blev till slut bestämd till Svartfotsvraket, då snölagren gjorde det omöjligt att dyka vid Benli. Tiden blev satt till 09:30 eftersom vi ville hinna före Fantasea och få plats nära med bilarna ;-)

Vaknade fortfarande ordentligt förkyld, men med ett par Alvedon och frukost så pep jag iväg vid kvart över åtta. Kom fram lagom i tid med några minuter tillgodo. På plats var redan PB och MR men alldeles efter mig kom både MN och DP.

Vädret var grådassigt, men fortfarande plusgrader i luften, två stycken. Kul att se alla igen (ja MR såg jag ju för två dagar sedan, men de andra var det ett tag sedan). Hann knappt hoppa ur bilen innan PB sträcker till mig en påse julkola och bjuder på en ur en annan påse! Otroligt goda att mumsa på – TACK bäste herrn!!!

Vi stämmer av läget med alla och får lite ”livsnyheter” från var och en – bara som en påminnare om att livet innehåller förändringar, ibland bra sådana och ibland mindre trevliga sådana…

Humöret är dock gott på alla och vi gör oss snart iordning för att bada! För andra gången i rad är jag först i vattnet, vilket jag inte kan låta bli att påpeka för DP! ;-) Tillbaka får jag ”det blir ju sånt liv på FB när jag är först så nu jäklar ska jag skriva på det där” – med glimten i ögat!

Idag har jag monterat min GoPro på lampan för att se om det kan fungera och dessutom hade MR haft kanonsikt i veckan här så lite förväntansfull var jag allt…

Ner i spat och sikten är väl sådär – inte så lysande som jag hade hoppats, men nu när den ändå är med så filmar jag lite.

Dykparen blev DP och MN som ett och vi andra tre som en dyktrio. DP och MN drar iväg först men vi andra tre är inte långt efter. Lugnt färd ut mot vraket och jag filmar lite snuttar på vägen ut. Dagen till ära har jag dessutom ishuvan på (man ska ju klä sig varmt när det är kallt och man dessutom är sjuk ;-) och det är STOR skillnad. Mycket mindre kallt än utan huva!!!

Kommer fram till vraket och jag kör en sväng med kameran från aktern och upp över fören. Sedan när jag ska gå ner igen känner jag att det gör ont i högerörat (tryckutjämningen funkade ju inte så förkyld som jag är) så jag får spendera resten av tiden på ca 7-9 meter. Men fluffigt och fint dyk i alla fall.

Fluffar på och filmar på lite innan det är dags att vända om. Dyktrion tar det luuugnt tillbaka och jag bryter utan efter 48 minuter, utan att vara speciellt kall. Lite kyliga fingrar, men det är allt.

Upp på land och plocka av sig grejorna igen. Massvis med bilar nu, minst tio stycken! PB och MN bjuder på glögg och pepparkakor (och ännu en sådan där farligt god kola). Njuter av den goda och värmande drycken och snackar om allt möjligt innan det blir dags att lämna för idag och se fram emot nästa dyk!

Tack för idag kompisar! Grymt trevligt dyk och sällskap – som alltid!!!


EAN32
CNS 15% TOT 15%
Temp: 2 C
Sikt: 4 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 160 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,8 l/min