Namn: Lösen:

Dyk nr: 408, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-01-13
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
468 ggr

Söndagsdyk med SWE. Idag med PB, MH och MR och Trassel som förstahandsval!!!

Intressant att prova två saker idag:
nya merinoullsunderstället (skulle det vara varmare?)
nya monteringen för GoPron (nu på fokuslampan - skulle det bli mindre utfrätt men tillräckligt med ljus?)

Vi bestämde att mötas upp på plats cirka 10:00. Med en klar kall morgon med -9 på kvicksilvret men absolut vindstilla i Gurresta, drog jag iväg strax före nio men missade precis 09:30-färjan i Vaxholm... Ringde MH som satt på Stenslätten och väntade han med. PB och MR verkade vara på plats redan.

Framme på plats vid kvart över tio efter att ha sölat bakom en Taxi Kurirbil som inte verkade kunna växla upp till 3:an (:-/). Möttes upp av de andra tre och en PB med sin fina påse med hemgjord kola. :-)! Mums!!! Men det var inte så många kvar eftersom MH hade varit där och glufsat - tydligen helt rätt diet enligt hans Petra...

Vi snackade strunt en stund och sedan gjorde vi iordning oss. MH verkade möjligen något mer intresserad av att fika, för det kom några förfrågningar under tiden om det inte var så att vi skulle åka och fika istället!! ;-)

Nåja, efter en stund var det dags att plumsa i, MH med fryst ventil till vingen och MR likaså, men jag sa till dem att det skulle tina i vattnet sedan. PB och MH gnällde (!) lite om is i maskerna efter sköljning men det fick återigen samma svar av mig. Plums (MH), plums (PB), plums (jag) och till sist plums (MR).

Ner och mot vraket med PB i spetsen, MH på kö och sist MR och jag. Framme vid vraket vänder MH om och jag tappar bort PB. MR och jag tittar på varandra och undrar vart de tagit vägen men kommer snart överens om att fortsätta i lugn takt. Filmar på lite grann här och där. Med fokuslampan verkar det bli utfrätt direkt (enligt LCDn i alla fall) så jag släcker lampan och kör på utan lampa.

Vi går ner till aktern och rodret där jag fångar en simpa (på bildrutor alltså). Sedan upp mot relingen på styrbordssidan. Och se där! Där kommer våra kamrater MH och PB! :-D

Fluffade runt en stund lite här och där, filmandes de andra och diverse delar av vraket. Efter ca 30 minuter hade MH markerat kalla fingrar så PB tog täten mot återfärd. Vi gick runt lite förbi containern och mot land och vände sedan inåt och uppåt. Jag bröt ytan efter 41 minuter.

Glatt gäng möts ovanför och pratar igenom dyket och kylan. MR som vanligt rejält blöt (du måste fixa den där dräkten kompis), MH rejält kall om händerna, jag likaså medan det från PB kom konstiga ljud! Det lät ungefär som "jag hade lätt kunnat vara nere en halvtimme till"!! Stackarn måste ha blivit kall om huvudet...

Vi kom överens om att vi inte gjort något isdyk (det är tydligen inte så bra ;-). Hm, lite undrande blev jag nog då jag såg rejäla runda ringar med luft som verkade ha blivit inkapslade strax under ytan på något konstigt sätt...

Diverse foton togs i olika poser (!) och sedan var vi klara här för idag. MR hade brådis men vi andra tog en tur via systrarna Delselius för att kasta något i ansiktena innan sista biten till respektive hem. MH, jag har aldrig sett någon äta en så stor semla så snabbt förut!!! Imponerande ;-)

Glada miner och det hälsades hem till de olika fruarna och Atacama... ;-)

Tack alla tre för en fantastiskt trevlig stund, med härligt dyk och kanonsällskap! Det här gör vi om snart!!!

EAN32
CNS 10% TOT 10%
Temp: 0 C
Sikt: 3 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
150 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 11.0 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Trassel" eller "m/s Storö" Rindö