Namn: Lösen:

Dyk nr: 412, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-03-01
MAXDJUP :
8,7 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
443 ggr

SWE-dyk - after work på fredagen! J Meningen var att det skulle bli tre dykare; PB, DP och jag - men på morgonen messade DP och sa att han blivit risig, så nu blev det bara gamgubbsen igen!!! Och vi var ju tvungna att dyka - dels hade jag förväxlat masker sist och dels skulle PB åka till varmare breddgrader kommande helg!

Eftersom det bara blev vi två så betestämde vi att köra Trassel - för att slippa såga hål i isen och så. Sedan hade ”någon” kommit på lite bus för kamraterna MH och CM imorgon och eftersom de skulle dyka Trassel så passade det ju ganska bra ;-). Vi siktade på 16:00, men med rusningstrafiken och totalstopp vid Haga Norra så blev det 16:30-färjan till slut.

Slängde i mig lite ”mat” på donken på vägen ut men hann precis med färjan som jag skulle. Kom fram på plats och hittade PB som precis landat han med (fast från andra hållet). Jädrar i min låda vad det blåste!!! Kallt som…

Nåja, vi kittade på och bytte om i rask takt och plumsade i. Det hann bli precis så mörkt att man kunde klassa dyket som nattdyk. Sikten var inte lysande heller, med jösses så skönt det var - precis vad man behöver efter en sådan här vecka!!!

Vi tog en vända runt vraket vid botten som vanligt innan vi seglade upp över däck och akterut mot lastrummet. I verkstaden riggade jag inför morgondagen och sedan fortsatte vi fluffa runt på vraket.

Sedan blev det dags för den obligatoriska svängen över botten. Via lastflaket och in mot sprängstenen. PB signalerade att han frös så vi påbörjade återfärden mot stegen ganska snabbt. Vi fick se en bamsing till lake bland stenarna och sedan tummade vi dyket. Vi bröt ytan efter 35 minuter.

PB frös rejält när vi kom upp och iordningsställandet gick snabbt. In i bilarna och lämna platsen. Hann precis med 18:30-färjan till Vaxholm.

Grymt trevligt kompis!! Ska bli intressant och se om det kommer några reaktioner från de andra två imorgon ;-)…

Tack och bock för idag!!


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Temp: 0 C
Sikt: 2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
100 BAR -> 70 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 12,8 l/min