Namn: Lösen:

Dyk nr: 413, Käppala Marina, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-03-29
MAXDJUP :
12,1 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
501 ggr

Äntligen dags för lite dyk med SWE igen!!! Flera veckor har ju gått sedan senast...

Helvetesvintern fortsätter med sitt iskalla grepp om oss och jag vaknade till -7 grader igen. Växthuseffekt, vilket snack!!! Bring it on, säger jag - funderar på att beställa en pall eller två med aerosolflaskor och bidra lite till ozonhålet så vi får någon strålning och värme någon gång...

Nåja, planen var Käppala och dyk med MH, PB och MR - men den lite veke MH bangade på morgonen. Kanske insåg att det kanske skulle finnas någon isbit i vattnet och då går det ju inte att dyka, eller är det 'får inte'??? ;-)

PB var tidig medan MR kom ikapp mig på Valhallavägen, så vi gjorde sällskap ut till platsen där vi bestämt att mötas upp. Vi var nämligen inte helt övertygade om det förträffliga i valet av dykplats som ju den avvikande kompisen förordat. PB hade gluttat hemifrån med kikare igår kväll och tyckt att det såg ut att vara tjockt med is. Jag hade med mig sågen om utifall att... Alternativa platser som diskuterades under livliga (och från en del doftande) former blev Käppala, Trassel, Brevik och Båtmans brygga. Men vi bestämde oss för att åka sista biten ut till Käppala för att ändå titta till ursprungsplanen. Solen lyste ljust och dant och det var "bara" ca 30 grader för kallt.

Framme i Käppala visade det sig att det nästan inte fanns någon is alls, någon enstaka liten isbit fanns det ju, så det var nog lika bra att Fester stannat hemma - han får ju inte plumsa då ;-) Men beslutet var lätt och vi plockade upp grejor och softade lite under lugn och fin förberedelse för dyket. Tog nästan en timme att bli färdiga idag :-) Någon var färdig lite före de andra och blev kallad DP2 - men det kanske bara var för att jag hade givit MR det epitetet tidigare med anledning av det begynnande pipskägget...

Ner i vattnet och invänta de andra och sedan gick vi ner alla tre. Jag gick ner på tre meter och väntade där. MR kom strax efter, men ingen PB. MR vänder om efter en stund för att lokalisera PB medan jag väntar kvar. Efter ca 4-5 minuter kommer han tillbaka och signalerar att PB fått friflödning och avbrutit dyket, men att vi två fortsätter.

Vi glider ner i sakta och lugn mak och sikten är bra, riktigt bra för att vara här tycker jag. Vi kör en sväng som MR verkar ha koll på (själv var jag helt lost under hela dyket). Lite skorv här, någon simpa där och sedan en haj - nåja en kapsyl som det står Shark på - hittar vi. Efter ca 20 minuter börjar jag att bli ganska kall, främst om fingrarna. Det sprider sig snabbt genom kroppen och jag signalerar efter en stund till MR att jag fryser och vi vänder om.

Går tillbaka och framme vid 5-6 meter så poppar MR upp mot ytan - jag kikar upp och tycker det ser ut som att han går i istaket! Men han kommer ner strax och vi fortsätter in mot land. Förklaringen kommer senare på land - han poppade inte upp utan råkade vrida runt kompassen så att han blivit osäker på riktningen. Så det var mer en rekning av läget och ingen ofrivillig uppstigning - bra där!

PB har gosat i solen en stund och vi snackar strunt medan vi plockar ihop. Sedan bestämmer vi oss för att åka och fika på vägen hemåt. Stannar till på bageriet och stoppar i oss en del innan vi skiljs åt! Om några dagar får vi se om en liten överraskning slog väl ut! ;-)

Tack för idag pojkar! Alltid trevligt och Glad Påsk på er!!!


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Temp: 0 C
Sikt: 6 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
130 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 10,0 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Käppala badplats" Lidingö