Namn: Lösen:

Dyk nr: 243, Sv "Käppala badplats" Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-03-29
MAXDJUP :
12 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
1,6 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
498 ggr

Utfärd med grabbarna boys i SWE.
Någon var trött på ögat, någon hade takdropp från snoken, men några ville vara med och dyka.
Datum och tid var bestämt, so far so god, sedan var det det där med plats.
I närheten av vatten var ju i alla fall en bra utgångspunkt. Så Käppala på Lidingö bestämdes, är ju liksom vatten runt om Lidingö hade vi hört. Trodde vi ja.
Den med anlag för voyeurism i detta ystra gäng påstod att han under en av sina kvällsräder med kikaren kunnat konstatera att isen låg tjock runt denna vackra ö.
Så vid mötesplatsen uppstod många och långa diskussioner om vart vi skulle hän. Till slut enades vi om att eftersom vi var på Lidingö kunnde vi lika gärna åka de sista 5 minuterna ut till Käppala för att konstatera isförekomsten och sedan styra vidare mot mer avlägsna exotiska dykplatser (Trassel???)
Väl på plats vid Käppala visade det sig att det var i det närmaste isfritt så vi bestämmer oss snabbt att här skall det dykas.
Solen värmer och vattnet såg väldigt kallt ut, så hastigheten vid påklädningen var nog inte den högsta som skådats, men å andra sidan fick vi mycket tid till allmänt skitprat om de som inte var närvarande ;-)
Vissa av oss som var med hade tydligen varit nånstans och blivit bortskämda, det klagades på det mesta. Jobbigt med torris, varför måste man, hur gör man, osv...
Men vi tycker om dig ändå Peter :-)
Väl i vattnet lyckas Eric hitta en isbit, storlek groggkylare, i vattnet. Han konstaterar glatt att det var tur att inte MH var med, då han har vissa restriktioner att nedsänka sin vackra lekamen under nämnda substans.
Nedstigning påbörjas i väl osamlad stil A la ODIR, men vi lyckas i alla fall hitta varandra vid 3 meter. Plötsligt börjar det bubbla som värsta bubbelbadet och PB tar sig mot ytan med ett förstasteg som helt gav upp. Isberget som sänkte Titanic var bara marginellt större än den klump som bildats på förstasteget, så tyvärr var det bara att lämna en av de tappra tre på stranden :-(
Jag och ET fortsätter att utforska botten, för så mycket annat finns tyvärr inte att se. Hittar faktiskt en eka en bit ut. Annat som hittas är en skorv eller vad de heter samt en simpa. Eftersom den som står och väntar på stranden pratat sig varm om hajar och annat som man bara hört talas om på Discovery måste vi ju påstå att vi hittat en sån också. Har det på filmbevis, se 3.10 in i videon (https://www.youtube.com/watch?v=3ScIWnRn9Ug) Flummar runt ett tag tills det börjar bli kallt. ET visar att det kanske är dags att vända och vi börjar ta oss tillbaka mot stranden. Jag som leder och navigerar lägger ju en viss stolthet i att hitta tillbaka så några svordommar dyker upp i skallen när jag vid ett tillfälle skall räta till kompassen och känner att jag lyckas dra syftringen minst 78 hack från inställt läge...
Nåja, tillbaka kommer vi och stapplar frysande upp på stranden och återförenas under glada tillrop med vår strandsatta kamrat.
Utfärden avslutas på fik under ännu mer skitprat med många internationella inslag. Hur var det ET med franskan till exempel ;-)

Supertrevligt som bara den, dykningen medioker men vad gör väl det i detta sällskap..

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - Käppala Marina, Lidingö