Namn: Lösen:

Dyk nr: 770, Bjurälven, Dolinsjögrottan


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-03-21
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
1,4 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
450 ggr

Expedition Bjurälven 2013

Dyk sju under min första tripp till Bjurälven.

Planen var att simma till sista T-korset för att placera ut två stagear till team 3 för att underlätta deras tripp till den nyafunna torra delen av grottan.

Framme vid altargången började 2-steget på stagen att bubbla för att omgående börja friflöda, jag gick då över till den vänstra sidoflaskan och stänger stagen. Efter ett par andetag börjar även den att friflöda och jag går över på den andra sidoflaskan och den vänstra stängs av. Ett par andetag senare, andningsfrekvensen är nu ganska hög, friflödar även det sista 2-steget och de andra var stängda för "upptining". För att kunna få lite luft utan att allt försvinner börjar jag kranandas vilket inte känns helt bekvämt då jag fått upp en rejäl frekvens på andningen och efter ett kort tag simmar jag till Micke för att få lite luft. Efter ett par andetag från ett fungerande 2-steg börjar jag öppna mina kranar och kan konstatera att samtliga frysningar har försvunnit. Vi signalerar att vi bryter dyker och påbörjar återsimmningen till Dolinsjön. Mitt i guldrummet initieras återigen en frysning i 2-steget på stagen, jag signarerar till Micke och byter till en sidoflaska och problemet upphör.

Denna upplevelse var inte helt bekväm, tre frysningar ca 120 meter från grottans öppning...det är långt från mammas köttbullar.

2 st 12 200 bar sidemount
1 st 80 cf stage

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Bjurälven - "Dolinsjögrottan"