Namn: Lösen:

Dyk nr: 143, Stockholm, Lillsved M/S Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-04-07
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
614 ggr

Eftersom påskdyket blev inställt för mig pga sjukdom så kom idag revanschen.... Ola och Jc planerade en tur till Harm och jag var inte sen att hänga med.... vackert väder och trevligt sällskap, vem kan säga nej till det?
Som sagt....likt fåglar lockas många dykare ut av vackert väder...en del flyttdykare ändå från Eskilstuna minsann! Eftersom sikten generellt inte är fantastisk här så var förhoppningen för god sikt inte hög....Vår plan var att simma ut mot berget för att gå ner till linan för att följa den till vraket. Jag fick låna en stageflaska av grabbarna då jag dyker singel och vi skulle sikta på timmen som maxtid för dyket. Jc muttrade nåt om att "då är det nog bäst att ta torrhandskarna".... HALLÅ!!! Det är kallt i vattnet...vem dyker vått så här års??? (förutom ow-elever..:D)
När vi kommer fram till vraket slås vi med häpnad över hur fantastisk sikten är...helt otroligt!! Detta är andra gången jag besöker platsen och då var sikten typ 10 gånger sämre. Nu fick man ju total överblick över hur vraket såg ut när man kunde se större delar åt gången. Kollisionstålet syntes i sin helhet och när man lyste in så låg allting helt stilla, inga partiklar alls och kristallklart. Gissa om man blev sugen för att penetrera...? Men en plan är en plan och vår plan innehåll ingen penetrering...
Efter 20 minuter på vraket beslöt vi att ta linan tebax då det började bli lite kyligt. Väl uppe ur vattnet står det 53 minuter på datorn.
Vilken dag!!
Tack gubbar för en mkt fin dykdag.