Namn: Lösen:

Dyk nr: 414, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-04-27
MAXDJUP :
17,5 meter
DYKTID :
63 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
509 ggr

Dags igen!!! Efter nästan en månad utan att bli blöt - äntligen...

Dagens SWE-dyk representerades endast av MR och mig - de andra skejtar, spelar moderatbandy eller fejar med träbaljan...

Vi hade bestämt att möta upp ute vid Lillsved vid 09:30 för att göra årspremiär på Harm! Jag kom fram ungefär 20 över nio, så jag tog en vända ut med kameran för att ta ett par bilder i väntan på MR. Fint och soligt men lite kyligt i luften denna lördag morgon.

Strax förre halv dök Herr R upp och det var som vanligt trevligt att se honom. Vi snackade lite skräp under ihopplockning men ingen av oss hade bråttom (skrev jag något olämpligt nu? ;-) så vi tog det rejält lugnt. MR hade varit ute helgen innan på Sappe och äpplet och då hade det läckt in (igen) så han var bra nyfiken på om det skulle göra det idag igen.

Vi bestämde ganska snabbt att ta ett lugnt fluffdyk för att filma lite om sikten gjorde det agreabelt. Ingen av oss kände att vi direkt måste knöka oss ner i varje skrymsle och vrå idag, så det passade ju förstås bra!

Under påklädning kom det en buss med ett helt lämmeltåg av folk som skulle med båten så det var ju nästan tjockt på piren och vid stranden där vi skulle i - att man aldrig får njuta av tystnaden och naturen...

Nåja, vi plumsade i och tog oss mot linan i UV-läge. Vi gjorde en för stor sväng så vi kom på linan en bra bit ut från startplatsen. Men eftersom vi bestämt att samla upp oss vid startplatsen för att checka allt OK så tog jag höger så att vi gick dit. Väl där OKade vi båda två och så tog vi oss ut i fin och sakta mak.

Sikten var väl inte lysande direkt - kanske 3 meter - och en massa partiklar i vattnet gjorde det rejält mörkt och för mig i princip ofilmbart. MR kikade runt och snart var vi framme vid vraket.

Vi gick ner vid aktern och ner mot proppen. Sedan upp mot relingen och så följde vi den runt (ja, det vill säga, jag gjorde det - MR gick förut nere för att filma hålet på sidan). Runda fören och sedan sakta akterut utefter styrbordssidan. Framme vid bygget hittade jag en lake som jag pekade ut åt MR och som han filmade på som en värsta Tati medan jag hängde utanför och tittade på.

Nu hade det gått ca 40 minuter och jag började frysa så jag kollade med MR hur det var och signalerade att jag frös lite. Vi bestämde oss för att gå tillbaka.

Följde relingen och hittade tillbaka till linan. Följde den mot land. Pekade ut en simpa som låg under linan och sam vidare. Märker efter en kort stund att jag är ensam och vänder runt för att avvakta lite och där kommer han ju omgående. Han hade nog filmat simpan. Åter samlade fortsatte vi mot startplatsen. Fann den och vek av mot stranden.

Bröt ytan efter 63 minuter och nu var där folktomt så när som på fikainnehavarna som påbörjat förberedelserna för säsongsöppningen.

MR informerade om att han var sjöblöt igen och att han hade ruttnat på det ganska precis när jag hade signalerat att jag frös. Så det hade ju passat ganska bra.

Nöjda med dyket (alltid ju) och glada för solen klev vi upp och plockade ihop under fortsatta avstämningar (både dyk och liv).

MR drog iväg medan jag stannade kvar en kortis och tog några fler bilder.

Tack för idag kompis! Alltid lika trevligt! Det här gör vi om!


EAN33
CNS 30% TOT 30%
Temp: 1 C
Sikt: 3 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
200 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,4 l/min