Namn: Lösen:

Dyk nr: 415, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-05-09
MAXDJUP :
17,3 meter
DYKTID :
63 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
469 ggr

Förmiddagsdyk med DP. DP som inte varit i sedan Nyårsafton!!!

Bestämde Harm och 09:00 på FB så det var bara att knalla upp vid 6:40, käka lite frulle och sedan dra iväg. Solen sken bakom diset och det såg ut att bli en OK dag.

Stannade till på Shell i Hemmesta för att fylla på lite dryck och en espresso då jag var ute i god tid. Precis i kurvan där vägen delar sig (Fagerdala) så ser jag DP i sin bil, väntandes på sin tur att åka på. Hann före och tänkte att det tar nog inte så lång tid innan han fräser förbi, men hör och häpna (snarare läs och häpna), han höll sig lugn och fin bakom.

Vi anlände cirka 10 minuter före utsatt tid och det var trevligt att se honom igen. Rackarns vad smärt han blivit!!! Vi snackade i lugn och ro medan vi plockade ihop grejorna och bytte om.

Lite förkyld var han, så vi enades om att ta det lugnt - vilket passade mig perfekt, gillar soft...

Plumsade strax efter halv tio och gick ner omedelbums. Bort till linan och sedan ut efter linan mot vraket. Sikten var rejält kass på vägen ut, cirka en meter skulle jag tro - men det blev lite bättre väl framme vid vraket. Kanske 2 meter...

Vi drog en sväng utefter babords reling. DP gick in i utrymmet bakom styrhytten medan jag väntade utanför. Sedan fram mot fören och sedan tillbaka utefter styrbordsrelingen. Lugnt och fint i maklig takt. DP tog en sväng genom utrymmet under det förra och sedan kikade vi runt lite här och var.

Efter ca 40-45 minuter var vi tillbaka vid linan och DP signalerade och frågade om vi skulle gå tillbaka. Jag OKade det och återfärden var ett faktum.

Sikten var om möjligt ännu sämre på vägen tillbaka men allt gick smidigt. Framme vid 5-6 meter vek vi av mot stranden. Vi valde en något för sned vinkel och hamnade en bit utanför stranden, men det var ju lätt att korrigera sedan.

Upp och kånka grejorna tillbaka till bilarna för att sedan avsluta - som sig bör - med en fika på cafét. Idag blev det kaffe och wienerbröd!

Trevligt dyk och kul att träffa DP igen! Tack för idag, det gör vi om!!!


EAN33
CNS 25% TOT 25%
Temp: 2 C
Sikt: 2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
200 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,4 l/min