Namn: Lösen:

Dyk nr: 252, Ocean ( Oxelösund )


DYKARE :
PARKAMRAT :
Magnus Säfström, Noklas "Qurt" Engsoo  
DATUM :
2002-08-06
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
51 minuter

Ja, ja, jag skall börja att logga lite mer.

Charlotta Carlèn & Per ? mötte upp på Statoil verkstadsvägen ( vid E4 södertälje avfarten) ett ställe som vi alltid åker till och bunkrar innan ett eller fler dyk nedåt i landet (typ Oxelösund). Tja jag köpte det vanliga 3liter cocacola och en franch hotdog ( korven är middag för vi måste dra direkt efter jobbet). Färden gick somvanligt lungt och sansat ned till O-sund. Som vanligt var vi sist.

Dyket då? undrar ni säkert, den här nissen bara svamlar.

Jo du en bogserbåt på 12 meter ca 3meter bred sjönk i slutet av -60 talet, bärgades av ÄGARNA, som tappade det efter en stund. Eftersom spriten hade gjort sitt ( som kan vara brukligt kompisar imellan) så visste de inte var de hade tappat den tihi. Hytten var borta vilket nästan är brukligt ( är det inte borta så är den ganska demolerad).
När vi hade gått ned ett par meter ( typ 17-18 ) så stannade mr N "Q" E till och varken jag eller "mannen med torrdräckt men ingen torrdräckts slang" förstod vad som hade hänt. Jag tände min lampa och tittade rakt in i en stor plåt tunna på ca 30 centimeters avstånd. Oj det var visst mörkt, så tokigt då. sikten var ca 1-2 meter.
Jag och mina dyk bröder simmade ett varv runt vilket inte tog så lång tid. Och vi simmade runt runt runt runt osv. Ja vad kan man säga. Jag kan vraket hyffsat efter 50 minuter.

Hej hej