Namn: Lösen:

Dyk nr: 152, Stockholm, Lillsved M/S Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sebastian Liljedahl, Andre''  
DATUM :
2013-05-26
MAXDJUP :
17,7 meter
DYKTID :
59 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
2-5 meter
VISAD :
746 ggr

Mättes upp på sedvanlig plats, Waterhouse.
Träffade på en trevlig grabb från utlandet (kan inte stava till landet B-) i går då vi dök på exotiska Stenhamra som var sugen på att hänga med. Han skulle komma om han orkade kliva upp så tidigt på en söndag...Han dök upp pigg och allert precis på utsatt tid. Snacka om sugen på att dyka!
JC däremot var inte lika glad. Han hade bestämt sig för att putsa glaset på sin HID lampa och lyckats med bedriften att krossa glaset vid återmontering och som inte det var nog så skär han sig oxå....aj,aj,aj. Sur och vresig (han var så arg så skägget krullade sig) bestämde han sig för att inte dyka idag. Kanske rätt beslut då problemkedjan annars ökar och v i kanske blir med dykolycka som följd. Det som var bra med det annars var ju att vi då hade en pålitlig ytorg på land.
Väl framme vid Harm så ser vi stora vågor välla in mot stranden som skulle göra ytsimmet till bryggan rätt tung. Vi kollar av möjligheten att först bära våra paket till fots genom skogen till bryggan vilket visar sig vara en bra lösning. Således gick vi till bilarna och tog våra dubbelpaket på ryggen och bar bort dem. När de stod där säkert så gick vi tillbaka till bilarna för att byta om och då gick pulsen ner till det normala igen.
Vi använde oss av den fina stegen för att ta oss ner i vattnet. Vi gick ner utmed klippväggen för att finna linan ut till Harm. Sikten var mycket mjölkig och när jag och Andre' såg linan var Sebbe borta...lite rörigt när man är tre i paret...vi går upp igen och snart kommer även Sebbe upp. Han trodde att vi låg honom i bakhasorna och hade redan kommit iväg utmed linan och inte uppmärksammat att vi inte alls hängt med i röran.
Vi gör ett nytt försök med bättre resultat och kommer efter 10-12 min fram till vraket. Riktigt coolt att se båten torna upp sig i mjölkdimman. Vi tar ett varv runt och ser diverse simpor och en tånglake. När vi nästan simmat ett helt varv och kommit till det stora hålet som förorsakade olyckan stannade vi upp och begrundade det nån minut. När jag sedan vänder vig för att fortsätta möts jag av ett litet stim abborrar.
Vi tar ett par varv runt styrhytten innan vi vänder tebax utmed linan. Skjuter boj vid säkstopp för att signalera till JC att allt är ok enligt överenskommelse. Efter lite krångel kom den tillslut upp till ytan....
När vi kommer upp till ytan har den vackra solen försvunnit och bytts ut mot mörkgrå himmel. Vi byter snabbt om då det började regna strax därpå och for tebax till Stockholm igen för dykpizza och snack om hur häftigt dyket var....mest för att göra JC lite avundsjuk B-).
Tack gubbar för en trevlig söndag och kul att träffa nya vänner!

Parkamraters loggar:
Sebastian Liljedahl - M/S Harm