Namn: Lösen:

Dyk nr: 662, "Johannes Russ", Hävringe


DYKARE :
PARKAMRAT :
Alex, Kalle  
DATUM :
2013-06-29
MAXDJUP :
54,6 meter
DYKTID :
57 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
238 ggr

Andradyket blev även det på Johannes Russ.
Jag dök med Alex och Erik, och tanken var att jag skulle leda dyker.

När vi kom ner längs upp/nedstigningslinan till vraket så visade det sig att linan hamnat i ett lastrum. Jag gjorde en blunder och antog att det var i det främsta lastrummet, för det var nära det som linan låg under första dyket (dumt antagande).
Vi simmade över till babords reling, och satt fart mot fören.
Det tog mycket längre tid än jag tänkt att nå fören, men tillslut så var vi framme vid babords ankare, det visade sig att det tagit 10 minuter (från dykets början), och eftersom vi sagt att vi skulle ha en bottentid på 20 minuter så var det hög tid att vända om vi skulle hinna se något mer.
Den långa simturen tillbaka till uppstigningslinan tog evigheter, och när vi var framme där jag trodde att linan skulle vara så visade sig att den inte var där, och eftersom bottentiden närmade sig 20 minuter, så funderade jag på om vi skulle simma runt och leta, eller om vi skulle göra fri uppstigning och skjuta upp en boj som vi sedan skulle göra drivande deko under (det var i stort sätt ingen ström).
Men som tur var så hade Alex eller om det var Kalle koll på var linan låg (vi var 6-7m från den), så vi slapp göra drivande deko.

Jag följde Alex och Kalle upp till 21m där de gjorde gasbyte (de dök öppet), därefter så följde jag min egen dekoprofil (15 minuter kortare deko, RB är bra :-)).

AVG 23.2 m
BT 20 min
Deko 26 min
Diluent (15/58) ?bar
Syrgas ?bar
Bailout (14/50) 0 bar
Deco (50/0) 0 bar
Sikt 3-4 m
Temperatur +5 grader