Namn: Lösen:

Dyk nr: 255, Sv "Breviks brygga" Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-06-29
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
7,3 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
277 ggr

Läänge sedan men nu blev det en lite utflyckt med delar av SWE.
Breviks Brygga med grilla och bada stod på agendan, men då jag skulle vidare blev det "bara"dyka för mig.
Tar rumpfölj med PB då han hade den goda smaken att fylla på OT innan dagens begivenheter, så vi anländer i sammlad tropp till bryggan där CM och MH redan väntar. SurrSurr i mängder medans vi gör oss i ordning innan vi skuttar i med den väl genomarbetade dykplanen. Båten-Mc-dukat bord och simsim.
Skuttar i och sammlar ihop oss under ytan. Jag och CM filmar så vi skall utgöra den förvirrade eftertruppen medans MH och PB får bråka om riktning och sånt dravvel. Redan vid båten börjar det strula för PB. Han flaxar och härjar runt till oss andra som i vanlig ordning inte förstår vad han menar.
Slår sig för bröstet och ser ut som en psykadelisk gorilla och håller på. han tummar i alla fall och säger att vi andra skall fortsätta. Visar sig att det var läckage av stora mått som inträffat, och han inte gillar den uppfriskande känslan av det fräscha Östersjövattnet mot sin jungfruliga lekamen.
Kollar in båten och drar vidare nedåt/vänster mot ca 20m, går sedan upp mot 17, och dra mig baklänges. Spot on på MCn.
Larvar runt den ett tag innan vi letar vidare efter bordet som antagligen någon elak kypare från Berns snott med sig bara för att vara elak. Vi hittade det inte i alla fall.
Tillbaka mot båten och sedan grottar runt lite nedanför bryggan bland skrotet där.
Skjuter säck som avslutning med den för denna gång en någorlunda framgång för mig. den kom upp, utan mig, men såg ut som en prästpi.. utan viagra på ytan.
Uppe surrar vi strunt och tråkar PB som letar läcka och skall försöka sig på dyk Nr2. Hur det gick får ni leta information om någon annanstans, för jag packade ihop och drog vidare mot nya äventyr.
Tackar för i dag grabbar, som vanligt lika trevligt.