Namn: Lösen:

Dyk nr: 315, U-711, Kilbotn, Harstad (Norge)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-08-26
MAXDJUP :
52,7 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
455 ggr

2x12 Tx21/35, 80cf Tx21/35, 80cf EAN50

Efter 143 rasande mil utan knappt ett möte dansade vi in i Narvik mitt på söndagen. Lastade hälften av sakerna ombord och gick sedan för att sova. Ett par timmar efter det blev vi väckta och lastade det sista. Vi gjorde loss och lämnade Narviks hamn på söndagseftermiddagen för att stäva ut på Lofoten och alla de fina vraken. Angjorde Kilbotten på söndagskvällen efter en underbar resa i gudomligt väder med bleke och sol.

Vädret då vi vaknade var ett annat med regn och kulingvindar. Tur då att dykplatsen var är skyddad. Vi bojade vraket med en nedstigningslina så att Galten skulle ligga och köra medans vi dök. Det blev en perfekt bojning (Micke & Fredriks förtjänst va?), sannolikt tack vare att Micke snodde min 1 kg vikt som motvikt på bojningen.

Jonas och jag hoppade i som andra par och efter ett snabb gasbyte på 6 meter kom vi ned på botten strax efter Rainer & Ulrik. Efter någon minuts letande hittade vi vraket precis brevid nedstigningslinan varpå Rainer flyttade vikten närmare vraket. Dock inte nära nog tyckte jag som prompt skulle flytta den lite närmare. Ett ganska snabbsimmat dyk över hela ubåten tog vid. Vi började nära aktern och gick förbi torn och fram till fören där vi vände. Tillbaka till aktern och efter att ha gått över den en repa så noterade vi att det fanns ett par minuter till godo. Vi har tänkte 25-minplanen, men planerade om efter den andra propellertitten till 20-min. Vi lämnade på 22 (2 på sex) och jag tog över som dekochef. Dekot förflöt enligt plan och den saknade 1-kg vikten märktes inte. Väldigt skönt!

Upp till lunch och kaffe och sedan dekokoma. Allt som det ska vara. Galten och jag har en intermittent kärleksaffär som sannolikt blir livslång. Vem som nu än lever längst.

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - U-711 Kilbotn, Norge
Jonas Erikson - Black Watch, Kilbotn, Norge