Namn: Lösen:

Dyk nr: 318, Elise Schulte, Dyrøysundet (Norge)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-08-27
MAXDJUP :
32,1 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
408 ggr

2x12 Luft, 40cf 100% Oxygen

Jonas och jag blev islängda precis vid bron för att leta rätt på den sjunkna trossen som tydligen skulle ligga i förliga delen av vraket. Efter en sekundsnabb dykplatsorientering bombade vi ned och landade mitt på ett bygge. Det var svårt, för att inte säga omöjligt att avgöra åt vilket håll det grunda låg (där fören skulle vara), men efter lite tvekande så valde vi den vänstra vägen. Bingo, då det var rätt. Det tog också en stund att förstå att vraket låg på sida, det var inte helt uppenbart.

Väl framme i fören så tog det så ytterligare tid innan vi fattade vad som var trossen. Den var så jävla överväxt. Rotade reda på änden som låg ned mot botten över kanten och fäste den medhavda dunken. I med lite luft och upp for spektaklet som en sjöorm. Vi höll oss undan för det var närapå som om hela vraket skulle röra sig.

Efter en stund så "dök" det så upp dykare vid linan i ytan, droppade från Galten. Vi summerade mission accomplished och påbörjade vårt dyk efter dryga 20 minuter. Dansade runt på vraket, så väl inne som ute och gjorde någon trång liten gång som var ganska najs. Vi kollade på reservratten på akterdäcket innan vi vände föröver.

Men, självklart... drog sönder vänstra handsken på trossen och tredjeparet reservvantar var väl inte världsbäst i muddarna, varpå det strilade in friskt vatten i precis hela högerhanden och högerarmen upp till armhålan. Har på tre dyk förbrukat 3 par handskar och två dräkter... måtte skiten vara torrt imorgon. Då blir det lite djupare trimix och findyka!

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - U-711 Kilbotn, Norge
Jonas Erikson - Elise Schulte