Namn: Lösen:

Dyk nr: 428, Filippinerna, Malapascua, Lighthouse


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jee-Ann (JN)  
DATUM :
2013-10-18
MAXDJUP :
10,4 meter
DYKTID :
56 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
256 ggr

Äntligen dags för nattdyk! Nu ska det jagas blåringad bläckfisk minsann!

Ut med båten vid fem och softa lite på båten medan de andra gick ner för att kolla mandarinfiskarna. Min och <jn's lan var att vänta in mörkret litet mer och gå ner med fokus på den "blåringade"...

Vi gick ner efter linan och direkt fick jag se en nudis som jag ville fota. Då vill inte avtryckaren om jag - pluppen hade lossnat igen och fokus gick men inte mer... :(( Signalerade till JN att jag vänder upp och fixar det. Han OKade det och tecknade att stannar nere och letar så länge.

Flåsigt värre och stressigt...

Gjorde i alla fall mitt sökerhetsstopp och sedan kasta sig upp på båten och öppna kamerahuset för att lokalisera pluppen och fixa det hela. Hittade den och satte dit den igen. Stängde huset och gjorde mig iordning för att plumsa i igen. Plums och kapten räcker mig kameran.

Hinner ner till cirka en meter då läckagelampan blinkar!!! Satans alla jävlar... Upp igen och kolla! Av med utrustningen för andra gången och öppna huset igen. Självklart var det vara några droppar eftersom jag vid tidigare öppning inte varit direkt torr. Fick till slut på blinkandet och kunde stänga igen!

På med utrustningen igen och plums i igen, för tredje gången på det här dyket! /p PLums och nu ner till JN igen. Raketfart dner blev det men var är JN??? Det är en massa olika lampor tända, men till slut får jag syn på honom och gör honom sällskap.

Vi letar en stund och se - där är ju en!!! Yihaaaa!!! Väntar ett tag och iakttar den lite för att se dess rörelsemönster. SEdan blåser jag på med kameran, det är knappt blixten hinner med! :)) Får lite olika poser och med olika teckning på den. Både med svaga ringar och starkt blåa ringar! Tjohooo! Jippiee! Den kan ha varit någonstans mellan 3-4 centimeter och hur söt som helst!!! Märkligt att en sådan liten söt rackare ska vara bland det giftigaste som går att finna!!!

Taggar ner efter en stund och låter den stackaren vara för att simma iväg och kika på annat...

Hittar lite nudisar, några räckor och - faktiskt - ännu en blåringad bläckis!

Efter sammanlagt knappt en timme tecknar JN att han fryser så vi går lugnt uppför linan i sällskap. Nu började läckagelampan blinka igen, men jag var ganska (inte helt dock) lugn för jag gissade att det var någon kvarvarande droppe som letat sig fram till larmdetektorn.

Bröt ytan efter 56 minuter som en lycklig man! Jag fick se, och inte bara en, blåringad bläckfisk!!!

Kanonslut på dagen!!!


LUFT
CNS % TOT %
Temp: 29 C
Sikt: NATT
Dräkt: 3mm våtdräkt
Bly: 6 kg
190 BAR -> 70 BAR (12l, 200BAR)
SAC: 18,8 l/min