Namn: Lösen:

Dyk nr: 433, Filippinerna, Dauin, Sarahs Place


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jan Jan  
DATUM :
2013-10-21
MAXDJUP :
24,9 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
269 ggr

Efter första sovmorgonen sedan jag kom till Filippinerna (gick upp först klockan åtta) time för lite frukost och sedan slöa lite på förmiddagen. Första dyket för mig planerat till 13:30 så det fanns massor av tid att göra...ingenting!

Strax före halv två infann jag mig för iordningsställande av utrustning. Gick geschvint och jag äntrade bankan om skulle tas oss till Sarahs Place - bara tre minuter härifrån. Lite muckdiving på schemat!!!

Divemastern Jan gick igenom dykplanen och så plumsade vi i, jag och två äldre gentlemän i övre medelåldern med därtill hörande kistor...

Ner till ca sju meter och sakta svepa över botten ner mot max 24 meter och sedan i en vid båge tillbaka. Lugnt och fint, vi tar det piano och kikar överallt - NOGA!

Nakensnäckor, räkor, sjöhästar och bläckfiskägg samt ett par juvenile clown frogfish blev dagens skörd. Allt pyttelite - det största jag fotade var det lilla bläckfiskägget. Muckdiving som det ska vara!

Bra första dyk. Imorgon - en oväntad plan... Till Tan Awan för valhaj (!) och Sumilon Island för revhajar. Jag som trodde jag hade fotat vidvinkel färdigt för den här trippen!! :))


EAN32
CNS % TOT %
Temp: 29 C
Sikt: 15-20 m
Dräkt: 3mm våtdräkt
Bly: 6 kg
200 BAR -> 60 BAR (12l, 200BAR)
SAC: 12,2 l/min