Namn: Lösen:

Dyk nr: 446, Breviks brygga, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-11-03
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
332 ggr

Dags att plumsa i det gröna igen!!! Efter 26 blå dyk i Filippinska sjön var det dags att återvända till det gröna, mörka och kalla Skärgårdshavet!! :-)

MH ville dyka med mig! Goaste, finaste MH!! <3 De andra var det annat galet med... Lex L ryggont, MR polkagrisar, McGyver duschen (eller var det bakis??) och Väsbymannen vette tusan vad han håller på med...

Vi bestämde fluffdyk i Brevik med start 10:00. Erkänner att jag var lite trött halv åtta då det var dags att kliva upp, men här ska dykas!!! Frlle och sedan in i kärran tio i nio. Hur var det nu, Brevik... Hmmm... Båtsman, Brevik?? Lär mig aldrig skillnaden, men chansade och drog iväg mot Tyresö.

Gick ju fint i dimman. Kom fram tio i tio och där var han ju, min lilla goding! (Eller egentligen Petras, men jag fick låna honom lite idag!)

Glatt återseende och förberedelserna i lugn takt. I full mundering satte vi oss på bänken och undrade om vi inte bara skulle sitta en stund ;-) Det var ju så skönt att slippa bära allt...

Men efter ett par minuter tog vi oss i kragen och plumsade i! Hua, kallt om nosen var det allt!! På med mask och ishuva och sedan ner i det gröna.

Wow, vilken sikt - överdriver inte när jag skriver 10 meter!! Härligt!!!

Vi fluffar ner till motorbåten som nman ser nästan direkt, så bra är sikten. Sedan går vi vidare neråt och möter ett riktigt stort gäng abborrar, fler än jag någonsin sett förut! Kul! Vid skon (!) tar vi vänster, precis som jag sagt tidigare. Kommer sedan fram precis på MCn som vi spanar in ordentligt.

Vi gör en lov utåt och neråt och en rejäl runda, typ norr om MCn och spanar in fiskar i hålorna och maneter. Sikten fortfarande riktigt kalas. Otroligt fluffigt och mysigt dyk det här!

Efter rundan går vi tillbaka till MCn och sedan tillbaka i riktigt sakta och trevligt mak tillbaka till motorbåten. Erkänner att jag trodde att vi skulle åt ett annat håll från MCn sett, men MH navigerade som en gud!

Sakta fluff och tillbaka till igångsplatsen med sedvanligt säkerhetsstopp på 5 meter. Sedan bröt vi ytan efter 61 minuter.

Nog ett av de allra bästa dyken jag gjort i Sverige på många år! Riktigt härligt!!! Tack för det godingen Magnus!!


EAN32
CNS 30% TOT 30%
Temp: 9 C
Sikt: 10 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
190 BAR -> 110 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 13,1 l/min