Namn: Lösen:

Dyk nr: 447, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-11-16
MAXDJUP :
17,4 meter
DYKTID :
58 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
359 ggr

Ut med MH och CM - verkar bara vara vi tre som dyker i SWE nuförtiden...

Bestämde att ses vid Lillsved 10:00 eftersom grabbarna skulle fylla på vägen. Kom dit på pricken 10:00 men inte var de där inte. En tom bil såg jag men inga kamrater.

Gick ut till igångsstället och minsann där är de - paketen på plats och nästan färdiga. Sickna busar och inte vänta på mig - jag som anlände på sekunden rätt tid... Vi tjötade lite om det men skrattade mest.

Inser nu att jag har fel paket med mig! Inte det fulla, utan det med 110 BAR kvar (sedan förrförra lördagen). Nåja, det går ju bra att få upp till en timme på Harm med drygt 100 i flarrorna så jag nämnde det för de andra och sa att jag eventuellt kunde tänkas låna lite på vägen hem som det skulle behövas.

Vi plumsade i! CM med för dagen ny dräkt (provdyka åt sonen) och lånade flickhandskar från MH. MH som vanligt och jag med.

Vi dråsade ner och iväg mot linan. Check där och sedan tog jag täten. Ganska rask takt (utan att anstränga mig) för att inte förbruka så mycket finluft på vägen ut. Sikten var ganska dålig på den resan. Lite abborrar och annat skräp men snart var vi framme. Jag hängde vid relingen en stund, MH gick ner till proppen och CM försökte välta vraket innan han tog sig neråt han med.

Föröver utefter babords sida fram till hålet som de båda gled igenom medan jag gled över på ovansidan. De gjorde bägge lastrummen och jag seglade strax ovanför. Fram till fören och sedan tillbaka akterut via styrbordssidan. Lite kik här och där, styrhytt, taket på bygget, någon lake här och någon abborre där - hon var precis som vanligt den numera ganska gamla damen. Sikten varierade väl mellan 1-2 meter till kanske fyra (i fören och ovanpå bygget).

Jag började närma mig 50 BAR och signalerade att jag vänder hemåt. De andra hakade på och vi tog oss efter linan.Efter att ha dykt squeezat hela dyket (lite för lätt) så blev det lite jobbit vid ca 8 meter. Jag stannade och bad Wilhelm Erövraren att lägga sig på mig för återstoden av resan hemåt så att jag inte skulle korka!

Det måste ha varit rätt roligt för jag hör massor av garv bakom mig (både CM och MH). Framme vid 5 stannar vi till och jag ligger mot botten med ballasten ovanpå mig :-))

Sedan tar vi oss mot stranden, min fripassagerare och jag. Vid ca 2-3 meter ger jag upp, glider upp och bryter ytan efter 58 min. De andra plumsar in mot stranden i UV-läge medan jag simmar sista biten OV.

Skrattar gott gör vi åt upplevelsen och alla är nöjda. CM noterade att dräkten var torr - däremot var MH's utlånade flickhandskar inte hela så CM var rätt kall om handen.

Rackarns trevligt dyk och sällskap, som jag bugar för och hoppas se snart igen! Hem till spisen...


EAN32
CNS 20% TOT 20%
Temp: 7 C
Sikt: 1-4 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
110 BAR -> 30 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 15,0 l/min