Namn: Lösen:

Dyk nr: 133, Lövsta Kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-08-17
MAXDJUP :
14,9 meter
DYKTID :
56 minuter

Inför veckans kurs kännde vi oss manade att prova de nyinförskaffade decoflaskorna. Dessutom ville jag gärna få testa nya dräkten och spolen.

Vid niotiden hämtade jag upp en trött Andreas som tillbringat småtimmarna åt sex med en alkoholiserad nymfoman. En snabb sväng förbi Västerorts dykskola för att tanka luft och sedan ut till Lövsta.

Väl på plats var det nerlusat med badgäster, vi valde att campa vid brott nummer två där det var lungt, med undantag av en flock barn som hade en miljon frågor. Vi ljög om det mesta och bad att dom skulle vakta våra grejjer på land vilket de lovade.

På med prylarna. Dräkten kändes kanon (DiveRite 905 Tech), hakade på decoflaskan och sedan gjorde vi lite småakrobatiska övningar för att känna att allt kändes rätt, det gjorde det. Simmade över brottet och genom tunneln till brott tre, där kollade vi in bilarna. Problem med att tömma masken eftersom huvan satt som ett skruvstäd, hoppas den töjer ut sig en aning. Andreas fixade med decopavan och lyste mig i ögat men sin 10w hid på 20cm avstånd. När jag återfått synförmågan simmade vi tillbaka och vidare genom den långa gången till första brottet, spanade lite på en kräfta och tog sedan lilla gången tillbaka.

Gick ner på tio meter och tog av och på decoflaskan ett par gånger, funkade stundtals bra men ibland var det svårt att hitta den vänstra D-ringen. Sköt säck med spolen, funkade fint.

Dagens slatemeddelande: "Vad snygg du är!"

Luft
2x12
200 -> 90 bar

7 L deco : Luft