Namn: Lösen:

Dyk nr: 449, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-12-21
MAXDJUP :
22,3 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
453 ggr

SWE-dags igen - nu ett litet dopp före jul!

Dykare idag skulle bli MN och MR och jag då. PB inte bra i ryggen och MH, som sagt kanske, bangade på kvällen innan. Där fick vi för att vi la ett dyk så nära honom som möjligt... :/

Mötestid 10:00 så jag gled iväg 09:00 och tajmade med MN så att vi möttes upp på vägen vid Fisksätra. Gjorde sedan sällis till dykplatsen. Kom fram cirka tio minuter före utsatt tid. Regn, regn och mera regn...

Ganska prick tio ramlade MR in och nu var de tre små gri.., dykarna på plats. Vi tjötade lite medan vi gjorde iordning oss.

Då kommer världens bästa Brockman och hälsar på! Han är ju värsta (bästa) tomten också och ger oss varsin påse med hans fantastiskt goda kola!!! Tack så mycket, underbart!!! Inget dyka för PB, men himla trevligt att se honom! Vi tjötar lite alla fyra medan vi blir färdiga - lite tid tar det för det är klubben för de lytta tror jag bestämt... MR har ett käckt revben, MN har en halvtrasig armbåge, PB en smärtande rygg och jag lite feber och förkylning. Men med, det går sakta framåt och sedan beger vi oss i vattnet medan PB vänder om hemåt igen.

Mitt lilla problem från förra dyket (ett försiktigt friflödande andrasteg på shorthosen) kvarstår - fast nu lite rikligare än tidigare. Hmmm, nåja, jag förvarnar de andra att det kan bli så att jag vänder upp snabbare än dem. Helt OK för dem. Jag tar det steget i munnen (lika bra att använda det som flödar) och så går vi ner.

Bra sikt och fint i vattnet - äntligen tillbaka nere igen!!!

Lite irriterande med ett andrasteg som pumpar luft hela tiden - ett fasligt oväsen och lite annorlunda att det fortsätter att flöda in luft när jag tagit mina djupa andetag. Men det försvinner inte så fort enligt manometern så vi kör på ner till första ekan och sedan nästa. Vi glider lugnt och fint och trivs fint i vattnet.

Efter djupa ekan vänder vi uppåt igen och glider i maklig ro. Försöker först fånga en liten tånglake men missar. Sedan försöker jag igen med en simpa och då går det bättre. Skrämmer MN lite med den innan jag släpper den fri igen.

Helt plötsligt viftar MR med sin lampa mot en en sten och pekar! Kikar in och minsann!! En riktigt vacker och ganska stor räka spatserar på undersidan. Härligt!

Färden upp mot fem meter och säkerhetsstoppet fortsätter och väl där skjuter MR framgångsrikt korv medan vi andra spanar! Efter säkerhetsstoppet glider vi fortsatt uppåt och jag bryter ytan efter prick 40 minuter.

MN är ungefär samtidig och och MR bara sekunder efter. Vi knallar upp och gottar oss åt dyket!

Allt gott har ett slut sägs det, så efter ihopplock och samtal vänder vi alla kosan hemåt. Kommer hem strax före ett och hänger upp grejorna på en gång. Passar på att byta andrasteget som strulade så jag är förberedd för nästa dyk. Nyårsaftonsdyk som traditionen bjuder!!!

Tack för idag kompisar, MN och MR för bra dyk och PB för de underbara kolorna! God Jul på er alla!


EAN32
CNS 20% TOT 20%
Temp: 4 C
Sikt: 5 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
150 BAR -> 70 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: N/A l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Båtmans Brygga" Saltsjöbaden