Namn: Lösen:

Dyk nr: 450, Svartfotsvraket, Djuröbron, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-12-31
MAXDJUP :
16,2 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
364 ggr

Nyårsaftonsdyk - som traditionen bjuder!

Idag ganska många ur SWE - det var DP, MN, MR och jag samt PB som ytorganisation. Bara MH och CM som inte kom med alltså!

Vi bestämde 10:00 på plats och jag hämtade upp PB (som varit klar lite väl tidigt) 09:20 och så brände vi sista biten ut till Svarten. Framme ca 10 minuter före utsatt tid. På plats var redan Tobbe som MN bjudit in. Hälsa och bocka och så kom MR med André i sin bil. Som den innerstadsbo han är så kör han långt ner och fastnar nästan i sanden/gruset...

MN är näste man att anlända och efter en bra stund kommer så den brända gummilukten... DP anländer med sin Anna! Nu är alla på plats.

DP och jag är snabbast i vattnet och vi kör igång utan att vänta på de andra. De har ju buddysar ändå. DP förvarnar om att det kanske blir ett kort dyk då han inte hittat sina torrhandskar och nu kör med 3 mm våthandskar! Urkk, det låter kallt att bara höra det. Meddelar honom att jag inte behöver göra långt dyk heller men att vi kollar när det känns dags.

Vi kryper ner under ytan och beger oss iväg. Fin sikt, säkert 6-8 meter och snart är vi framme vid vraket.Jag är glad att min utbytta reg inte flödar så nu är allt lugnt och fint igen. :-) Vi kör en sväng under fören och sedan akterut efter babordssidan. DP bestämmer sig sedan för att köra rätt ut i intet och jag hakar på. Tanken blev tydlig när vi kom på den fina ekan som ligger en bit norrut från vraket sett. Vi spanar in den och beger oss sedan åter till vraket.

Väl framme vid vraket dröjer det inte många minuter innan DP signalerar att han vänder hemåt. Eftersom det gått mindre än 20 min kommer vi överens om att jag stannar kvar och väntar in de andra medan han beger sig av hemåt. Sagt och gjort och kvar vid vraket kikar jag runt i bråten. Hittar ett så stort antal abborrar att jag tror att det är den största samlingen jag sett någonsin på så liten yta. Överallt var de!

Snart anländer först MR och André och strax efter kommer MN och Tobbe. Jag gör dem sällskap en stund innan jag signalerar till MN att jag vänder åter. Tar svängen under fören igen "på vägen" tillbaka och sedan signalerar jag samma sak till MR.

Glider hemåt i maklig takt och spanar in en liten räka i ett vassrör under säkerhetsstoppet. Möter en hel drös Eco-dykare på vägen hemåt.

Bryter ytan efter 37 goa minuter. Skönt idag och som vanligt så härligt att vara där nere!

Efter dyket bjuder PB på allt möjligt. Det är glögg och peppisar, kaffe, thé och julkola. Norpar ett par kolor och tar en kaffe. Det dröjer inte så länge innan MR kommer upp med André. Bara kort efter dem kommer MN och Tobbe.

Vi tjötar en del innan alla tar sig därifrån! Tack för idag kompisar - som vanligt grymt trevligt att både se er och dyka med er!

Tack för 2013 SWE och nu är man ju torrlagd resten av året... ;-( Vi ses igen 2014. Nästa inplanerade dyk är 5/1! Ses då!!

EAN32
CNS 15% TOT 15%
Temp: 4 C
Sikt: 6-8 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 170 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 12,8 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Svartfotsvraket" Stavsnäs