Namn: Lösen:

Dyk nr: 451, Värdshusvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-01-05
MAXDJUP :
15,5 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
409 ggr

Äntligen årets första dyk! Har ju varit torrlagd alldeles för länge (5 dygn...)!!!

SWE-träff klockan 10:00 vid Värdshusvraket var planen. Anmälda till dagens event var MH, MR och jag.

Vaknade sömndrucken strax efter halv åtta och kröp ner för lite frulle. Gjorde mig i ordning, lastade Mitsu och väntade in Sara som jag skulle släppa av i Sigtuna (ridskolan) på vägen. Ca tio över nio ramlade hon ut och vi kunde bege oss ut i dimman... Rejält fuktigt och dimmigt denna morgon.

Framme på Essingen och vid dykplatsen några minuter före utsatt tid och möttes av båda dykkamraterna som naturligtvis redan var på plats. Det blev ett glatt återseende och munter genomgång av familjeläget och julmaten...

Nåja, vi skulle ju dyka också så det blev snart dags att plocka ihop och kitta upp. Vi gjorde oss ingen direkt brådska och övervägde t o m att byta dykplats då sikten inte såg ut att vara så lovande. Men efter lite konfererande bestämde vi oss för att ändå plumsa i där vi var.

Vi stapplade i vid vattenbrynet och gjorde oss helt klara. Jojo, sikten var inte så bra, kanske rent av kass! Men ner och leta efter linan som MR hittade. Vi samlade oss dr och gled iväg mot vraket i makligt tempo. MR först, jag tvåa och MH sist. Jag siltade upp lite för säkerhets skull och MH kontrade med att hålla i linan bakom mig... :-)

Efter några minuter simmade vi på vraket (ja nästan i alla fall). Det kan inte ens ha varit en meters sikt och då i lampskenet... Följde styrbords reling förut och sedan babords reling akterut ner mot bygget. Gick över däck in mot bygget och det gällde att hålla sig nära varandra för att inte tappa bort sig (och de andra). MH och jag fånade oss lite med lamporna under hakan medan MR filmade lite. Sedan gled MH iväg över bygget och när han var dryga metern bort så syntes han inte alls, inte ens ljuset från hans lampa skymtade!

Efter lite kik på byggets tak gled vi tillbaka mot linan och kom överens om att vända hemåt igen. På vägen hemåt kastade MH et par golfbollar på (mot) mig och jag hittade en jigg bland bråten.

Lugnt säkerhetsstopp och sedan tummade vi dyket när det stod 42 minuter på datorn.

Stappla/kravla sig upp och plocka av sig grejorna. Plocka ihop och sedan vända hemåt igen. MR skulle hem till sin sadist, MH hem till sin hå.. eh... härliga hustru och jag styrde kosan mot Gurresta.

Skönt att ha dykåret invigt! Inget kalasdyk idag pga den dåliga sikten, men rackarns så skönt det är ändå!!! Och så dessa kalaskompisar som det alltid är en fröjd att träffa och dyka med! Tack för idag boysen!


EAN32
CNS 15% TOT 15%
Temp: 3 C
Sikt: <1 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
160 BAR -> 110 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 14,3 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Värdshusvraket" Essingen