Namn: Lösen:

Dyk nr: 163, Dyviksvraket, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-02-16
MAXDJUP :
12,1 meter
DYKTID :
27 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
5-6 meter
VISAD :
385 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Nitrox32 i flarrorna.

Förra dyket var tänkt att vara första testet med dubbelpaket, och efter att ha fått tillbaka paketet med ny kran från OT var det dags igen. Denna gång valde vi Dyviksvraket. Det duggregnade och var grått, men det såg ändå ut att kunna bli rätt bra i vattnet. Jag hade tagit med mig kameran för säkerhets skull.

Mittenkranen känns fortfarande kärv, men fungerade iaf.

Plums i, och följa JP som hittar. Efter kort tag hittar vi aktern på segelbåten som låg i så bra sikt att JP inte kände igen 'na. Men det var den gamla vanliga segelbåten eftersom det satt en lina i den. Planen var att JP och jag skulle köra buddy, och ME släpa bakom, men jag sackade efter lite bakom de andra när jag filmade. Det kändes ok för det var ändå så bra sikt.
Följde linan till Dyviksvraket och även där var det fin sikt! Rundade aktern och gick längs babord reling. Johan kikade ner i lastrum, jag försökte få lite bra kameravinklar. Men det var så kallt och det var ingen som verkade sugen på att posa heller. Efter en kik i fören signalerade jag kallt, och JP verkade ha lite ont om luft också (startade med 110 bar), så vi begav oss tillbaka längs linan och segelbåten. Upp grunt och säkerhetsstopp, varpå JP signalerade "screw this shit, I'm outta here" och försvann upp när det var 1 minut kvar.

Väl uppe dansade jag omkring en hel del för att få tillbaka känseln i fingrarna.
Sjukt nöjd ändå med dyket och den fina sikten.

Prickigkorvmacka och Marabou "oreo" choklad.

D12, 200->150 bar
7kg-vikten+2 kg i bena
3x superunderställ,2x fleece/mjukisbyxa
Det stramar åt för mycket i handlederna. Kände att fingrarna i princip domnade bort innan vi kom ner i vattnet.
Kvaddade stativet till kameran.