Namn: Lösen:

Dyk nr: 454, M/S Benli, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-02-22
MAXDJUP :
15,1 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
408 ggr

Dags för dyk igen! Man vill ju få till åtminstone två dyk per månad så man inte rostar igen! :-)

Hade lagt upp ett evenemang i SWE-gruppen, till vilken PB och MH anmält sig. Men MH avböjde på torsdagen av någon oklar anledning så det blev PB och jag igen - gubbarna dyker!!! Eftersom PB hade jobbat natt och jag hade en annan tid att passa vid 13:00 så bestämde vi 10:00 och Benli. Lätt att ta sig i och ur samt inte så hiskeligt långt borta.

PB på plats som vanligt en stund före (ca kvart i) och jag anlände tre minuter före utsatt tid. Glada miner och kisandes i solen snackade vi lite och kom fram till att skälet till MH's avhopp antingen var att Kalla skulle åka skidor på TV eller att CM inte var med...

PB förevigade dagen med en bild på undertecknad i underkläder (:-/) och sedan var det dags att hoppa i spat.

Ingen av oss friflödade något så vi gick ner i sörjan - ja det var ganska sörjigt i vattnet hela vägen ner och fram till platsen där linan mot Benli fäst med skylt och allt. Sedan klarnade det en hel del och jag tycker sikten var fin hela vägen till vraket, kanske 4-5 meter. Men mörkt som attan! Skulle tro att det låg ett skikt under ytan med sörja och som effektivt tog bort ljuset. Min D6:a vägrade att gå i dykläge av någon anledning så jag fick lita på Vypern idag. Provade flera gånger att sätta D6:an i dykläge manuellt men det envisades med att gå tillbaka till tidvisning. Hmmm...

Vi följde linan, eller linhärvan i början i alla fall, mot vraket och valde den här gången att ta högervarv utefter botten runt vraket. Med andra ord följde vi babordssidan akterut och runt proppen och rodret. Ungefär halvvägs förut på styrbordssidan gled vi upp mot relingen och körde en sväng runt fören uppe vid däck. Sedan tvärsade vi över däck och jag gled ner i hålet för att inspektera byssan med alla knivar och muggar prydligt upphängda och disken i vasken och runt om.

Ut ur hålet och runt bygget. PB signalerade kort därefter att han läckte in i ena handsken och att det var kallt, så jag signalerade retur och så gjorde vi. Vi följde den övre linan tillbaka och stannade på det obligatoriska säkerhetsstoppet innan vi gled in mot igångsplatsen igen. Bröt ytan efter 37 minuter. Lite kort men inget roligt att frysa galet mycket så det är ju självklart att man kortar ner dyket vid sådana tillfällen. Uppe vid ytan ser jag att D6:an visar svagt batteri vilket var förklaringen till att den inte gått i dykläge.

Gubbarna stolpade upp på land och plockade ihop allt i lugn och ro, innan det var dags att vända skutan, f'låt bilen, hemåt igen, via Hötorgshallen, OT för inlämning av dykdator för batteribyte och föräldrarna för en visit.

Tack goa herrn för ett återigen mycket trevligt dyk!!!


EAN32
CNS 15% TOT 15%
Temp: 1 C
Sikt: 0,5-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
150 BAR -> 110 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 14,0 l/min