Namn: Lösen:

Dyk nr: 458, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-04-19
MAXDJUP :
26,4 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
282 ggr

Påskaftonsdykning med SWE!

Avancerad (!) plan för att så många som möjligt skulle kunna dyka. PB kunde bara på morgonen medan MN bara kunde på eftermiddagen. Så vad gör man? Jo, man bokar heldag med två dyk och grillunch. Första dyket med PB och MR, grillunch med dem båda i väntan på att MN anländer och sedan ett andra dyk med den senare :-)

Bestämt till ca 10:15 och Båtsmans brygga på Solsidan. Ingen Mickan i sikte, men anländer i alla fall precis 10:15. På plats är redan de andra två, men vi softar lite medan vi plockar ihop grejorna. MR utan GoPro men PB hade sin och skulle filma järnet.

Ner i plurret med planen att gå mot grunda ekan och sedan följa linan ner till den djupa varianten. Efter ekorna följa djupkurvan söderut och snedda uppåt och tillbaka. Sagt och gjort, vi gick ner och samlade ihop oss innan vi drog iväg. MN hade redan varit nere på 5 i cirka 10 minuter med slingflaskan påhängd så han var redo.

Simmade på och kom fram på linan vid ca 16-17 meter, vi hade missat den grunda ekan men följde linan uppåt till dess vi kom fram till den. PB filmade (;-) för fullt överallt. Sedan ner efter linan mot djupa ekan, helt enligt planen.

Väl där cirklade vi runt och sedan drog vi söderut och något djupare. Lite kallt här nere (2 grader) där vi sakta gled ner mot +26 meter innan vi viker av och sneddar tillbaka. MR och jag viftade på ganska många ställen så att PB kunde filma. Det var lakar, abborrar, simpor och annat som vi visade honom. Han filmade och han filmade...

Efter ca 30 minuter viftade jag och sa att jag var kall så vi gled sakta uppför knallen och hem igen. Kom fram på precis rätt ställe och tummade dyket efter 45 minuter och det obligatoriska säkerhetsstoppet. MR fluffade vidare (siktade på 60 minuter tror jag) på ca 2 meter. Han sköt korv där!

Lät paketet stå vid vattenbrynet och knallade upp för att gosa lite i solen och förbereda grillen... Kul med tändvätska - det är bara att spruta på, fiiin eld!! Oj, lite mera tändvätska, bara lite mer... :-D

PB kom och skulle visa sina filmer som han via WiFi plockat över till sin ajfån. Fin landsekvens och sedan... bara bilder! Inte hade han lyckats filma något!!! Bara stillbilder...

Grillen redo efter lite psykningar och korven grillades snabbt och tuggades med lite ketchup och bostongurka! Nam nam!!!

Strax efter 13:00 rasslade det till i buskarna och där kom minsann MN. Under tiden han backade ner avslöjade MR att han bara hade fått permis för ett dyk...

Trevligt att dyka med er kamrater - ny dykdag på måndag för den som vill och får! Nu lite middagsslummer innan det är dags för dyk 2.


EAN32
CNS 25% TOT 25%
Temp: 2 C
Sikt: 5 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 140 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 15,5 l/min