Namn: Lösen:

Dyk nr: 708, Vagnhärad, djupa brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-05-01
MAXDJUP :
31,4 meter
DYKTID :
73 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
375 ggr

Kärt återbesök i kalkbrottet. Det här har känts som "hemmaplan" efter drygt 30+ dyk här, men när jag började titta efter i loggboken inser jag att det är över fem år sedan sist, galet. Dessutom två och ett halvt år sedan jag dök utan tak över huvudet, hög tid att kräla sig ut ur gruv/grott-träsket.

Oceanic Tech hade ordnat med en väldigt trevlig dag i brottet där man fick prova på utrustning, käka korv och mingla med dykare. Kul att se flera bekanta ansikten. Tomas Asp var en av veteranerna som kom dit och som dessutom ställde upp och skjutsade en billös innerstadsbo (undertecknad) vilket jag är väldigt tacksam för. Vi fick dessutom dyka tillsammans vilket inte var igår direkt. Vi var till en början lite skeptiska då vi har en historia av elände bakom oss jag och Tomas, vi har dykt ihop två gånger tidigare och vid båda tillfällena så har han fått tryckfallssjuka ;-)

Men idag bröt vi den trenden! Helt okej dyk, sikten var varierande men var nog som bäst upp mot 10 meter. Vi tog några varv i brottet innan Tomas gav upp och jag hängde i stället på Jonas och Linda.
Brottet är lite eftersatt, mycket skräp i vattnet och bryggdelar och träd som flöt runt. Tråkigt.

Tack alla för en bra dag!

Parkamraters loggar:
Linda Haglund - Gruva, Vagnhärad kalkbrott
Tommy Bornholm - Sweden, Vagnhärad, Vagnhärads kalkbrott