Namn: Lösen:

Dyk nr: 10, Nackastrandsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anna Smidt och Linda ...  
DATUM :
2002-08-20
MAXDJUP :
18,9 meter
DYKTID :
12 minuter

Jaha, och vad loggar man nu då??
Tänkte inte ens logga, men efter uppmuntran av Filip gör jag det ändå (tack Filip).
Mötte Anna, Linda, Filip och Richard på dykplatsen, jättekul att träffa nya dykvänner! Delade in oss i par och eftersom Tobbe ville dyka inne i vraket bestämdes det att jag skulle dyka med Linda och Anna.
Ut i vattnet, genomgång av dykplatsen och förklaring om hur man hittar. Max dyk en timme, OK från alla och så går vi ner.
Ner, ner, ner! Jag tömmer dräkten och västen och försöker "vifta" (nope, varken genomtänkt eller effektivt) mig ner. Går inte. Får en hjälpande hand av Linda och kommer ner. (Behöver det förtydligas att jag självklart skulle gått upp och hämtat mer bly istället??? Nä, tror inte heller det.) Vi kommer ner till vraket och hinner väl dyka i runda slängar 1-2 minuter innan jag börjar åka lufthiss upp och ner. Det är hopplöst, det enda som håller mig nere är vänliga händer som drar ner mig. Efter en dipp på 18 meter och kommer upptecknet och med handfast guidning av tjejerna går vi upp till ytan. Jag skäms som en hund över ännu ett katastrofdyk och tycker att en förstörd dykkväll för en person räcker och ber Linda och Anna att gå ner igen. De kollar så jag kommer iland, gör OK-tecken och går ner. Jag lommar besviket upp och får istället en trevlig pratstund med gänget som var i före oss och som håller på att plocka ihop. När deras sista tub försvunnit uppför trappan sätter jag mig på kajkanten och betraktar Vikinglinefärjan och alla småbåtarna som åker förbi. Kollar luftbubblor och ser att två bubblare befinner sig på ett helt annat tälle. Det visar sig vara Tesa och Tobbe som gått vidare till ett annat vrak när det blev för trångt på det stora. Hoppas få komma dit vid annat tillfälle.
Tesa och Tobbe kommer upp med fyra små skatter, tre flaskor och en bult (???).
Summa sumarum, mer bly, lärt känna många trevliga dykvänner och hade trots allt en skön kväll vid vattnet. Tack alla för hjälp, förståelse och en trevlig kväll.

Kram ! /S