Namn: Lösen:

Dyk nr: 269, Finland, Haveri guldgruva - North


DYKARE :
PARKAMRAT :
Janne Hirvimies och Tapani Höök  
DATUM :
2014-06-08
MAXDJUP :
34,4 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
282 ggr

Dyk idag denna gång med Hirvimies men också Tapani Höök, en dykare från Herwood.
Träffades så tidigt som 9.00 i Haveri och planerade hur och vad vi skulle göra. Hade hoppats på att sikten skulle vara likabra på 32 m som i Turisti förra helgen men det var den tyvärr inte.

Vi gjorde nedstigningen på andra sidan som vanligt direkt emot ingångarna mot den långa gången som var dagens mål.
Sikten var riktigt kass redan på 22 och det blev inte bättre när vi landade på 32 meter där vi återsågs efter gått genom gröten där man inte ser ett dugg.

Efter lite för många minuter att lokalisera vart vi var hängde pojkarna av sig sina decobottlar och vi började simma emot ingången längst borterst. Gick fint och Janne drog reelen in och vi simmade en bit in i gången där det var bättre sikt än ute i fritt vatten men långt ifrån så bra det kan vara.

Efter "högen" var det vändtryck för min del och jag gjorde snurrtecken åt Janne och vi vände tillbaka, kändes rejält med tid hade spillts till att lokalisera och hänga av flarror. Det är faktiskt alltid utmanade att vara 3 st i Team i Haveri på 32 meters nivån, kommunikation måste sitta och de gjorde den inte riktigt idag.

Tillbaka på linan hängde pojkarna på sig grejerna och vi hittade uppstigningslinan och lamp-lyfte dyket, upp på 21 meter där det normalt brukar vara riktigt dåligt men idag var det kristallklart och skenen från våra lampor lysten stämningsfullt upp hela bergväggen.

Väl uppe på 9 drog vi in i tusisti en sväng, ville visa Höök hur det såg ut förra helgen och sikten gjorde ingen besviken, det är alltså riktigt bra där inne just nu. Ut sedan, på med grejerna och drog 6 meters svägen tillbaka. Gjorde ett litet stopp och sedan tummade vi.

Jag kände efteråt att jag slarvade lite med decoplaneringen och heller inte pratade det igenom med pojkarna. Vi hade ju inte samma gasförråd från första början vilket är lite illa.

Dyk avslutades på St-Ykkönen.


D12 - EAN30
7a - Syre